Windows blog: Windows Live Mail – Outlook „lájt”

Ha azt mondom, Outlook, akkor sokaknak ugrik be a levelezés mellett a címjegyzék és a naptárkezelés, míg kistestvére, az Outlook Express neve inkább főként a levelezéssel, esetleg a hírolvasással forrt össze. A Windows Live Mail lényegében az Outlook Express utódjának is tekinthető alkalmazás, mely ingyenes megoldást nyújt többek közt e-mail fiókok kezelésére, de valójában ennél sokkal többet tud.

Legjobb lesz, ha az elején, vagyis az e-mailek kezelésével kezdjük a boncolgatást. A Windows Live Mail természetesen több e-mail címet is képes kezelni a már szokásosnak mondható IMAP, POP3 és SMTP szabványokkal, melyekhez népszerűbb szolgáltatások esetén elég csak a belépéshez szükséges felhasználói adatokat megadnunk. A fiókok tartalmát megtekinthetjük fiókonként és összesített nézetben is. A program kezdő nézete hat fő elemre osztható, melyből egy a fiókjainkat és azok mappáit, egy az adott mappa leveleit, egy pedig annak előnézetét jeleníti meg, ez utóbbi természetesen kikapcsolható. A felső menüsávban érhetjük el a hagyományos levelezési opciókat, a mappaműveleteket, a különféle rendezési szempontokat – az alapértelmezett a téma szerinti összefűzés, illetve olyan extrák is, mint a naptárba felvétel.


[+]

Apropó naptár! Az alkalmazás egy igen jól használható naptárat is tartalmaz, mely az első indításkor megadott Live fiók bejegyzéseit tartalmazza (természetesen amíg profilt nem váltunk); ezeket napi, heti, illetve havi nézetben tekinthetjük meg. A naptár mellett egy névjegyzék is található, melyben a Live fiókos kontaktjaink mellett még a közösségi hálózatokbeli ismerőseink is láthatóak, illetve az is megtekinthető, hogy ki van éppen online a Messenger hálózaton, így akár innen is kezdeményezhetünk velük beszélgetést.


[+]

Extrának számít még a hírcsatornák és hírcsoportok megléte is. Előbbi az RSS funkciókat rejti, melyhez elég csak a hírforrás URL-jét beilleszteni, míg utóbbi a kissé feledésbe merült NNTP kiszolgálókhoz történő kapcsolódást jelenti.


[+]

Mint minden Windows Live termék, a Mail is a Windows Live Essentials csomag részeként tölthető le.

Inarus

Azóta történt

Előzmények