Windows blog: RTM szintre lépett a Windows 8.1

Tegnap a hivatalos Windows blogban jelentették be, hogy a Windows 8.1 elérte az RTM (release to manufacturing) mérföldkövet. Elkészült az a változat, amit a számítógépgyártók kapnak meg, hogy előtelepíthessék az október 17-én, azaz a Windows 8.1 hivatalos startjakor boltokba kerülő számítógépekre (a Windows 8 tulajdonosok, a Windows áruházból tölthetik majd le ingyenesen a Windows 8.1-et frissítés formájában).


[+]

A korábbi gyakorlattal ellentétben viszont a fejlesztés nem áll meg, a hivatalos startig hátralévő közel két hónap alatt tovább csiszolják a rendszert. Ezek a fejlesztések az úgynevezett Quick Fix Engineering (QFE) csomagban jutnak majd el a számítógépgyártókhoz, a Windows 8.1 hivatalos startja után néhány nappal pedig a végfelhasználókhoz is Windows frissítés formájában. Nem igazán kommunikálták korábban, de ezt a módszert alkalmazták a Windows 8 esetében is.

Újdonság, hogy a Windows 8.1 RTM a hivatalos start előtt nem lesz elérhető a fejlesztőknek fenntartott MSDN (Microsoft Developer Network) és az IT szakemberek számára elérhető TechNet rendszeren keresztül sem. Meglehetősen furcsa húzásnak tűnik ez, aminek a fejlesztők egyáltalán nem örülnek, hiszen így csak október 17-e után állhatnak neki termékeik tesztelésének, új rendszerhez igazításának.


[+]

A Windows 8.1 szakít a Windows operációs rendszer javítócsomagos (Service Pack) rendszerű továbbfejlesztésével. Majdnem napra pontosan egy évvel a Windows 8 után érkezik. Biztonsági és stabilitási fejlesztések mellett új funkciókat (például SkyDrive integrálás, Internet Explorer 11) és a Modern felület jelentős továbbfejlesztését (például többféle csempeméret, több alkalmazás egyidejűleg a képernyőn) is tartalmazza.

Azóta történt

Előzmények