Windows blog: Bing alkalmazások Windows 8-ra világszerte

A Binget immáron az egész világ teljesen másképp élvezheti, a Microsoft ugyanis teljesen áttervezte felületét a Windows 8 operációs rendszerhez, amibe beletartozik maga a keresőoldal, valamint olyan alkalmazások is, mint a Travel (utazás), a Weather (időjárás), a Maps (térkép), a News (hírek), a Finance (pénzügy) vagy a Sports (sport).

A Bing 360 fokos panorámaképekkel tűzdelte tele honlapját a jeles alkalomból. A Windows 8 rendszerrel rendelkezők ráadásul érintéssel is vezérelhetik a főoldalt, így lehetségessé válik számukra a zoomolás, a csíptetés a képeken, vagy a lapozás közöttük. Természetesen azokra is gondoltak, akik régebbi rendszereket, avagy érintést nem támogató eszközöket használnak, ugyanis a HTML5-re képes böngészőkben ugyanezek a funkciók egérrel is elérhetők. Ahhoz persze, hogy a legújabb windowsos szoftveren teljes mértékben élvezhessük az újdonságokat, érdemes beszerezni a tematikus alkalmazásokat.

Bing kereső

A Bing alkalmazásán keresztüli keresés kimondottan gyors és folyamatos, akár érintéssel, akár egérrel vezéreljük tevékenységünket. A kapott találatok jól áttekinthetőek, így gyorsabban rálelhetünk arra, amit keresünk, és a többujjas gesztusoknak köszönhetően még könnyebb felhasználni a megtalált fotókat. Az Internet Explorer 10 is képes majdnem teljes élményt nyújtani, de a Bing program kimondottan a Windows 8-on tudja megmutatni erejét.

Térképek (Maps)

A Térképek program bár rendkívül gyors, a nagyítások folyamatosak, térképei első ránézésre elég részletesnek tűnnek, azonban sajnos a keresés funkció még némi fejlesztésre szorul. Egyrészt a nemzetközi adatbázis még mindig kissé le van maradva nagyobb múltra visszatekintő szolgáltatásokkal szemben, bár az utcaneveket elég jól ismeri a rendszer, keresés során hajlamos nem megtalálni ezeket.

Időjárás (Weather)

Az időjárás alkalmazás főképernyője jól áttekinthető képet nyújt az aktuális és a következő öt napban várható időjárásról, de még megjelenése is gondoskodik az adott időpontban aktuális helyzet szemléltetéséről. Ezen felül tartalmaz óránkénti és 10 napos előrejelzési oldalakat, további extraként az országos hőmérsékleti, csapadék-, felhő- és műholdtérképeket, valamint az előbb felsorolt információkat hónapokra bontó, aktuális évi adatokat megjelenítő grafikont is megtekinthetjük.

Sajtó más megközelítésből

A Bing News, Finance, Travels és a Sports alkalmazásai tematikus újsággyűjteményeknek is tekinthetők, melyben számos – egyelőre még sajnos csak külföldi – napilapból és hírportálról gyűjtött cikket olvashatunk. A pénzügyi alkalmazás az aktuális árfolyamok és tőzsdei helyzetek mellett gazdasági témájú hírekből is válogat számunkra, a Travel egy komplett útikönyvként számos ismertebb és kevésbé ismert turistacélt mutat fotókkal és panorámaképekkel, időjárási adatokkal, látványosságokkal és esetenként komplett útikalauzzal, de rengeteg étterem és szálloda adatát is megtaláljuk a programban.

A Bing Sports már nevével is elárulja, hogy legfőképpen sportesemények áttekintésére hivatott dolog ez, ahol híreket olvashatunk a legérdekesebb napi sporteseményekről, de akár be is állíthatjuk, hogy melyek azok a csapatok vagy ligák, amelyek híreiről mindenekelőtt szeretnénk értesülni.

A Bing alkalmazásai a keresőszolgáltatás részegységeit egy jól áttekinthető köntösbe bújtatva kínálják, a tematikus alkalmazások látványosak és könnyen kezelhetőek, egyúttal jól mutatják a Microsoft elképzelését a Windows 8-ban debütált felület és az érintéssel történő vezérlés kihasználásáról is. Végszóként álljon itt egy rövid bemutató, melyben a fentebb leírt alkalmazások mozgás közben is megtekinthetők.

Legendd és Inarus

Azóta történt

Előzmények