Vista alá ajánlja új mobil chipsetjét a VIA

A Windows Vista megjelenése a hardverpiacot is újra mozgásba hozhatja, a gyártók reményei szerint legalábbis lesznek olyanok, akik öreg számítógépüket vagy annak egyes elemeit kifejezetten azért cserélik le, hogy kihasználhassák az új operációs rendszer valamennyi funkcióját. Az üzletből a VIA sem akar kimaradni, így meglévő Vista Capable chipsetjei mellett most kiadott egy noteszgépekbe, UMPC-kbe szánt új lapkakészletet is.

A VN896 a tajvani vállalat saját C7-M processzorain kívül mobil Intel processzorok kiszolgálására szakosodott: a 400, 533 és 667 MHz-es rendszerbuszon keresztül kommunikáló Pentium M, Celeron M, Core Solo és Duo, illetve Core 2 Duo chipekkel működik együtt. Az északi hídba a DirectX 9-kompatibilis Chrome9 HC grafikus magot integrálták, amely a VIA-tól megszokott módon a videofeldolgozást (benne hardveres MPEG-2-dekódolást) segítő Chromotion 3.0 CE motort is tartalmazza, HDTV anyagok lejátszását pedig 720p/1080i felbontásig teszi lehetővé.


[+]

Az egycsatornás memóriavezérlő választhatóan DDR400/333 vagy DDR2-667/533/400 modulokat hajthat meg, melyek összkapacitása legfeljebb 4 GB lehet. Egy PCI Express x16 és egy PCI Express x1 csatolófelület ad módot diszkrét grafikus vezérlő, illetve más bővítmény, például ExpressCard interfész csatlakoztatására. Az új északi hídhoz a már jól ismert VT8237A-t ajánlja a gyártó. A chipset már megkapta a Windows Vista Basic logót, szállítását a VIA megkezdte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés