Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Retekegér

Retekegér
(PH! addikt)

Lám-lám-lám, a SiS kezdi összeszedni magát. Jó lenne, ha egy jó alternatívát nyújtana a jelenleg piacvezető Intel és nVidia mellett. Azért szurkolok nekik...

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#2) Male válasza Retekegér (#1) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak aztán alaplapokat is gyártsanak velük rendesen... mostanában alig kapni :(

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#3) kovy79

kovy79
(őstag)

Egyetértek az előttem szólókkal.
Jól hangzanak ezek az útitervek, csak legyen (nálunk) is belőle valami!

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#4) tököscsávó

tököscsávó
(tag)

Én is egyetértek az előttem szólókkal, annyi kiegészítéssel, hogy szerintem a SIS eddig is jó chipseteket gyártott. Most is egy 755-ös boldog tulajdonosa vagyok! :DD

[Szerkesztve]

meghalt a 3DFX oda a 3D

(#5) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sokkal nagyobb piaca lenne a SIS-nek ha a Socket A időszak után is kapható lenne Sis chipsetes lapok töménytelen mennyiségben...

(#6) Male válasza tököscsávó (#4) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jópár éve szerintem is jókat csinál (SiS 645DX-em volt jópár évig, aztán váltottam 655FX-re...)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#7) Csepy

Csepy
(senior tag)

Sokáig nagyon leszólták a SiS-t, mert a VIA ilyen, meg olyan überkirály volt az alternatív chipsetek piacán. Most fordulni látszik a kocka és egy ideje a VIA állandóan keresi a helyes utat, de csak nem találja, a SiS meg néha pofátlanul olcsón ad szemtelenül jó cuccokat.

Csak így tovább SiS! :C

Regards: Csepy

╔═════════════════════════════════════════════════╗ ║Tel: 30/570-8393 XXI. században mobilszám nélkül nincs üzletelés. ║ ╚═════════════════════════════════════════════════╝

(#8) Cs_Laci válasza ftc (#5) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Nem lehet, hogy egyszerűen csak az történik, hogy egy ilyen kis gyártónak, mint a SiS nagyon nehéz tartani a lépést a nagyokkal, köszönhetően a hihetetlenül felpörgött ciklusváltásoknak? Egyszerűen nem tudja időben és kapacitásban lekövetni. Mire befejezi a fejlesztéseket, addigra már elavult.

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#9) Male válasza Cs_Laci (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, kintvannak a chipsetjeik kb időben, csak lap alig készül velük... vagy ha van is, nem lehet beszerezni. ( [link] )

Most azért voltak viszonylag csendben, mert a nemtommelyik konzolhoz fejlesztettek (XBOX360 vagy PS3? Sose tudom megjegyezni...)

(#10) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsivok mivel rukkol elő a SIS...hátha betörnek az élmezőnybe... ;]
ÉN szurkolok nekik... :C

[Szerkesztve]

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#11) CYX válasza Male (#9) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

XBOX360-hot úgfy toom a VIA csinált vmi SATA vezérlőt (ill oda szállított nagyobb mértékben.)

A SiS témnyleg jól eltűnt a sülyesztőben. Bár tény hogy sajna nem nagyon villogott az utobb ídőben (sajna/szerencsére nem volt sok dolgom vele). Az elmúlt időben senkinek sem ajánlottam SiS-es csipszettel szerelt alaplapokat. Az az véleményem, hogy ha drágább (nVidia, Intel) csipszetes nyákok általában csak 1-2 ezer forintal voltak drágábbak (bevallom Intel vonalon ez nem feltétlenül van így, sőt.. de Intelprocit sem ajánlottam az elmúlt 2 évben [igaz most a c2d elég konkrét, csak drága a deszka alá, és nem olyan hosszú az életciklusa a benne lévő csipszeteknek, hogy az újabb, több processzoros intelek is belemenjenek mint ez gond nélkül megvalósul majd az AMDnél]) Mostanság meg nem lehet nagyon kapni már SiS-es nyákokat.

(#12) CYX válasza CYX (#11) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Az kimaradt, hogy hajrá SiS, ezért: HAJRÁ SiS!! :DD

(#13) Male válasza CYX (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Közben megtaláltam... Jól emlékeztem, SiS chipset van az XBOX360-ban: [link]

(#14) ***HG***

***HG***
(fanatikus tag)

Szerintem a SIS soha nem volt képes versenyezni az Intellel vagy a VIA-val...

"Aki a világot akarja jobbítani, kezdje mindjárt saját magával!" :D

(#15) Male válasza ***HG*** (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt egy komolyan alátámasztott hsz...

(#16) Komplikato válasza ***HG*** (#14) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Hát pedig az első dual DDR-es P4 lapok SiS chipsetesek voltak, az Intel még 3/4-et évet totojázott, majd az Intel rajongókat szivatta a 7205-el (bazi drágáért), majd gyorsan utána olcsóért kiadták a sokkal többet tudi i865/875-öt.

Elég hamar volt nekik 8x-os AGP-s chipsetjük, meg anno a 648/648F volt az első, ami DDR400-at támogatot. A memóriakezelése meg elég gyorsnak számított akkor.

A Mirage3-al szerelt chipset meg bekapcsolt GPU-val együtt is kevesebbet fogyaszt, mint a konkurens chipsetek.

Szerintem pont a VIA-t értékelték túl sokan.

Close the World ..... Open the Next!

(#17) Male válasza Komplikato (#16) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, 655FX/TX is igencsak versenyképes volt a 865-tel... (PH!-s teszt is volt erre nézve)

Meg az R658/659 se volt semmi a maga négycsatornás memvezérlőjével... [link]

(#18) ftc válasza Cs_Laci (#8) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem hinném mivel elég nagy cég...

pl vegyünk egy ismert alaplapgyártót...MSI

benne van a kínálatukban a SIS chipsetes lap ,de nem jut el hozzánk valami oknál fogva...
Ugyanez van Ati chipsettel is...valamiért az alaplap gyártók nem erőltetik,pedig kib jó chipsetek.

(#19) Male válasza ftc (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet ezen a téren is lesz egy-két vizsgálat az Intel/nVidia körül...

(#20) nap válasza Male (#15) üzenetére

nap
(őstag)

A magam részéről volt szerencsém egy ideje követni a ténykedésüket. Régebben a büntetés kategóriában versenyeztek, valószínűleg ez maradt meg az emberekben, innen a sok viszolygás. Meg a laptopokból. Az meg nem is olyan régen volt. És az athlonokhoz is volt valami borzalmas chipsetjük.
De a p4 hez már hoztak ki valami használhatót. Az újabbakról még nem tudok nyilatkozni, mert még senki sem büntetett vele... :D

A sis videovezérlői még szörnyűbbek voltak a chipseteknél. A xabre ugyan megvillantott valamit, de ez kevésnek bizonyult.

[Szerkesztve]

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#21) Male válasza nap (#20) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, P2-3 korszakban nem voltak valami jók, de azóta jópár év eltelt, és a P4-eknél bizonyítottak.

Különálló VGA-k piacához nem volt elég hátterük... ott garantált volt a bukás, nem is tudom miért erőltették.

(#22) ***HG*** válasza Male (#21) üzenetére

***HG***
(fanatikus tag)

Egy időszakban rengeteg gép bukkant fel ABIT SA7 + 1700Mhz Celeron párosítással... na hát ezt a konfigot nem ajánlom még a legrosszabb ellenségemnek se :( Sis 645 powa :C

Az a lap a chipsetjével együtt egy kukába való dolog volt (szerintem) :B

"Aki a világot akarja jobbítani, kezdje mindjárt saját magával!" :D

(#23) Male válasza ***HG*** (#22) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az nem a SiS 645 miatt volt lassú, hanem a csodás ''ezerhetes'' Celeron miatt. Az alá aztán pakolhattál bármilyen lapot, mindenképpen gagyi volt.

Ugyanilyen lapba nemrég tetem egy 2GHz-es Northwood P4-et, és teljesen jó... tény, hogy nem a legjobb lap, de ez az Abit sara, az ASUS tudott rá építeni nagyon jó alaplapot (P4S533).

(SiS 645DX teszt: [link] ... semmi gond nem volt azzal a chipsettel, akkoriban az Intelnek mi volt? i850: drága lap, mégdrágább memóriával, i845 jókis SDRAM-mal ;] , teljesítményben sehol nem volt, aztán 845D, ami DDR266-ot tudott csak, és jóval drágább is volt a SiS645DX-nél...)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.