Újdonságok az adattárolók piacán

Parányi pendrive-val jelentkezett a Silicon Power, bemutatta Helios 101 szériás újdonságait. Az USB-s eszközök kék és zöld színben lesznek kaphatók. A Heliosok borítása alumíniumból készült, amit különlegesen fényesre políroztak. A pendrive-ok 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os változatban érhetők el. Méretük 56 x 19 x 7 mm, tömegük pedig mindössze 10 gramm. Élettartam-garanciával kerülnek forgalomba, de a pontos árukról és a megjelenési időpontjukról még nem tudni semmit.

Silicon Power Helios 101 Ocean Blue és Apple Green
Silicon Power Helios 101 Ocean Blue és Apple Green

A JetFlash 600 sorozata után a Transcend is újított, és leleplezte a JetFlash 620-as modelleket. A kapacitást jelző színes csíkkal ellátott fekete burkolat a friss szérián fehér lett, de ezt leszámítva maga a külső változatlannak tűnik. Három verzió ismert eddig, a kék 8 GB-os, a zöld 16 GB-os és a lila 32 GB-os. A gyártó ezeknél 32 MB/s-os olvasási és 18 MB/s-os írási sebességet ígér. A kiváló minőségű NAND flashchipekkel felszerelt tárolókra élettartam-garanciát vállal a cég. Az adatok 256 bites AES kódolással titkosíthatók, a SecureDrive és a többi mellékelt szoftver pedig további védelmet és funkcionalitást nyújthat.

Transcend JetFlash 620 [+]
Transcend JetFlash 620 [+]

Most, hogy megjelentek az első SDXC memóriakártyák, várható volt, hogy olvasó is készül hozzájuk, hiszen a jelenlegiek nem boldogulnak még az új szabványú tárolókkal. Az Elecom rögtön két eszközt is bemutatott. A leginkább pendrive-ra emlékeztető formájú MR-A001BK 60 x 27 x 12 mm-es, a tömege pedig alig 15 gramm. A kártyák közül az SDXC mellett kezeli az SD-t, SDHC-t, valamint ezek mini és micro méretű változatait, továbbá a TransFlash, MMC és MMC micro formátumot is.

Elecom
Elecom MR-A001BK

A második olvasó az MR-A002, amely 25 x 56 x 13 mm-es, a burkolata pedig ezüst vagy fekete festésű lehet. Ez is kezeli az MR-A001BK által ismert típusokat, továbbá az összes MemoryStickkel elboldogul. Az Elecom termékei a hónap vége felé kerülnek a boltokba 20 és 26 dolláros áron.

Elecom MR-A002
Elecom MR-A002BK

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés