Az új játékokra koncentrál a friss GeForce driver

Az NVIDIA elérhetővé tette legújabb, WHQL aláírással rendelkező, 314.22-es driverét. Az új eszközillesztő a Windows 8, 7, Vista és XP operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 8, 9, valamint az Ion és a 100, 200, 300, 400, 500, illetve 600 (beleértve a TITAN jelzésű VGA-t) szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.12.1031-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-ok támogatását az NVIDIA külön meghajtóval oldja meg.

A szokásos hibajavítások mellett az NVIDIA a Tomb Raider című játékkal kapcsolatos javításokra fókuszált, így a legújabb frissítés telepítése mellett az új driverrel a program már jól és stabilan fog futni. Sajnos a nemrég megjelent béta meghajtó után többen megjegyezték, hogy a kártyájuk még mindig nem stabil a Tomb Raiderrel, de az NVIDIA szerint szoftveres gond már nincs. A vállalat terméktámogatásért felelős részlegének szóvivője azt javasolja, hogy a GeForce kártyákról még a gyári tuningot is vegyék le a problémákkal küzdő felhasználók, ugyanis a jelzett hibákat a vállalat tesztelői csak a referenciaparamétereknél magasabb órajelen működő kártyákon tudták reprodukálni, legyen az gyártó vagy felhasználó által tuningolt megoldás. A gyári tuning esetében fontos kiemelni, hogy az adott gyártó a megemelt órajelek stabilitására ugyan garanciát vállal, de a Tomb Raider annyira nagy terhelést fejt ki, hogy a hardveres túlterhelés elleni védelemmel nem rendelkező, gyárilag tuningolt VGA-kat egyszerűen túlterhelheti, ami grafikai hibákhoz és fagyáshoz vezethet. Éppen ezért ebben az esetben még a garanciális csere sem jelenthet tökéletes megoldást, mert jó esély van rá, hogy az új, gyárilag túlhajtott VGA sem lesz stabil, bár nyilván nem kizárható. A gondra azonban valóban átfogó megoldás, az NVIDIA által ajánlott referenciaparaméterek visszaállítása.

Az NVIDIA a Bioshock Infinite című játékra is felkészült, így az új driver minden szükséges optimalizációt megkapott, ami szükséges a játék futtatásához. Emellett a cég a GeForce GTX 680 és 680 SLI termékek esetében az alábbi programoknál ki is mérte a gyorsulásokat az előző WHQL meghajtóhoz viszonyítva:

NVIDIA GeForce GTX 680:

  • Bioshock Infinite – akár +41%
  • Tomb Raider – akár +60%
  • Sniper Elite V2 – akár +23%
  • Sleeping Dogs – akár +13%

NVIDIA GeForce GTX 680 SLI:

  • Sniper Elite V2 – akár +21%
  • Sleeping Dogs – akár +14%
  • StarCraft II – akár +10%
  • Civilization V – akár +15%

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés