Javítja a kritikus sebezhetőséget az új GeForce driver

Az NVIDIA elérhetővé tette legújabb, WHQL aláírással rendelkező, 310.90-es driverét. Az új eszközillesztő a Windows 8, 7, Vista és XP operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 8, 9, valamint az Ion és a 100, 200, 300, 400, 500, illetve 600 szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.12.1031-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-ok támogatását az NVIDIA külön meghajtóval oldja meg.

Az új driver elsősorban a nemrég felfedezett kritikus sebezhetőségre jelent megoldást, melyet kihasználva admin jogokat lehetett szerezni a GeForce kártyákkal rendelkező windowsos PC-ken. A vállalat kijavította a biztonsági rést, így mostantól a hacker körökben ismert módon lehetetlenné válik a támadás. Ennek megfelelően mindenkinek ajánljuk a friss GeForce meghajtó telepítését, hiszen a korábbi driverekkel potenciális támadás kockázatának van kitéve az adott PC.

Némi általános hibajavításra is sor került, így a GeForce GTX 660M és 680M termékek esetében mostantól valóban működik az energiagazdálkodás, így a grafikus processzor órajele terhelés nélkül az úgynevezett 2D-s szintre csökken. Mindezek mellett javított SLI profilt kapott a Far Cry 3 és az NBA 2K13, továbbá számos megjelent vagy érkező játékhoz készült 3D Vision profil.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver letölthető az NVIDIA szerveréről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés