Új driverrel zárja a napot az NVIDIA

Az NVIDIA bejelentette a 368.81 WHQL VR Game Ready meghajtóprogramot

Új, WHQL minősítéssel rendelkező drivercsomagot villantott a mai nap az NVIDIA, ami a mostanság használt Game Ready mellett megkapta a Virtual Reality fantázianevet is. Ez utal arra, hogy a mostani csomag legnagyobb újítása az olyan VR-re kihegyezett alkotások előzetes támogatása, mint a hamarosan megjelenő NVIDIA VR Funhouse, az Everest VR, a Raw Data, vagy éppen a The Assembly és az Obduction. Emellett a Mirror's Edge Catalyst nevű alkotásnál engedélyezték az Ansel támogatást.


[+]

Néhány hibajavítás is bekerült a csomagba, melyeket a Pascal GPU-val lehetett kapcsolatba hozni. Windows 10 alatt kijavították a VR játékok futtatása esetén eddig nem működő GPU Boostot, valamint azt is, hogy a Vive nem működött, ha a Link Boxon a mini DisplayPort csatlakozón keresztül volt bekötve. Javították továbbá a boot közben jelentkező anomáliákat is, amiben 330 MHz-es pixelórajel és 80 Hz feletti frissítési frekvenciával rendelkező, DVI bemeneten kapcsolódó monitorok felhasználói voltak érintettek. Ez utóbbi kettőről korábban egy közös hírben számoltunk be. Emellett néhány apróságot is helyre tettek, melyekről a driver dokumentációjának 10. oldalán lehet bővebben tájékozódni.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Az eszközillesztő a Windows 10, 8.1, 7 és Vista operációs rendszerekre telepíthető, és az Ion, valamint a GeForce 400, 500, 600, 700, 900, 1000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. A mobil GeForce-ok támogatását az NVIDIA külön meghajtóval oldja meg.

Előzmények

Hirdetés