Hirdetés

Egyszerű, de nagyszerű az NVIDIA tabletstratégiája

Az NVIDIA Tegra 3 még az elmúlt év végén mutatkozott be, melyről természetesen mi is beszámoltunk. A fejlesztés elsőként kínált négy darab ARM Cortex-A9-es processzormagot, és mindezt kiegészítette egy ötödik segédmag is, mely az energiatakarékosság érdekében került a rendszerbe. Persze ma már nem csak a Tegra 3 rendelkezik négy processzormaggal, és alapvetően gyorsabb SoC-ok is léteznek nála, de a teljesítménye még mindig elég lehet a legtöbb vásárló számára. Különösen akkor, ha mindezt egy 199 dolláros tablet formájában kapják meg, az NVIDIA ugyanis egy ideje a Kai platformon dolgozik, mely lényegében ezt tenné lehetővé.

Rob Csonger, az NVIDIA alelnöke egyértelműen a Kindle Fire-t emelte ki, mely lényegében ugyanennyibe kerül, de a hardvere gyengébb. Persze az Amazon gépét inkább a mögötte álló tartalom adja el, mintsem a hardver, de bizonyos, hogy sokan vennének Tegra 3-as tabletet 199 dollárért. Az olcsó tablet titka egyébként nem nyilvános, de a vállalat elmondta, hogy alapvetően a Tegra 3 teszi a spórolást lehetővé, a többit pedig olcsóbb és kisebb fogyasztású megjelenítőn, illetve olcsóbb komponensek alkalmazásán lehet nyerni. Az operációs rendszer szerepét természetesen az Android 4.0 tölti majd be.

A Kai egyébként alapvetően egy referenciaplatform lesz, vagyis az NVIDIA nem fog direkten táblagépet árulni. Ez egyrészt nem tetszene a partnereknek, másrészt nem is lenne túl sok értelme, mert a vállalatnak nincs jól kiépített kapcsolatrendszere a nagyobb kereskedőkkel. A Kai tehát egy olyan platform, amire több gyártó építhet, és a masinákat más-más névvel, illetve esetleg eltérő külsővel árulják majd.

Később természetesen Windows RT-s tablet is épül majd a Tegra 3-ra, de erről még nem beszélt részletesen a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés