Tömör gyönyör a PlayStation Phone

Megérkeztek az első képek a PlayStation Phone néven emlegetett termékről, melynek pletykált érkezéséről egy korábbi hírben már beszámoltunk. Az Engadget értesülései igaznak bizonyultak, és már képet is készítettek az újdonságról. A külső sokban hasonlít a PSP Go jelzésű kézikonzolra, ám a belső tulajdonságok tekintetében komoly eltérések vannak.


PlayStation Phone (forrás: Engadget) [+]

A Sony Ericsson PlayStation-telefonjának természetesen egy okostelefon szerepét is be kell töltenie, így nem csak a játékot kell előtérbe helyezni. Az operációs rendszer szerepét az Android 3.0 látja majd el, ami minden szempontból ideális platform, és ezt egészíti ki a Sony online piactere, ahonnan az alkalmazásokat és a játékokat lehet beszerezni. A számításokat egy Qualcomm MSM8655-ös SoC látja el. Az ARM alapokra építkező központi processzormag 1 GHz-es órajelen üzemel, a grafikus megjelenítést pedig az Adreno 205-ös IGP végzi. Ez a lapka nagyon ütőképesé teheti a terméket, ugyanis az elképesztően alacsony fogyasztáshoz értékelhető teljesítmény társul. A rendszermemória mérete 512 MB lesz az 1 GB-os ROM társaságában. Az adatok tárolása microSD kártyával oldható meg.


PlayStation Phone (forrás: Engadget) [+]

A játékokat a nyolcirányú digitális paddal és a PlayStation vezérlőiről ismert négy gombbal lehet majd irányítani, de a fejlesztők használhatják az érintésérzékeny képernyőt is, sőt egy tapipad is rendelkezésükre áll. Az eredeti PSP-re kiadott játékok nem kompatibilisek a PlayStation Phone hardverével, ám nem kizárható az emulálás lehetősége. A Sony számára hatalmas fegyvertény lenne egy erős kínálat az Apple iPhone-ok ellen, így valószínűleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy az eddig megjelent sikeresebb programokat átültessék az új készülékre.

A PlayStation Phone idén történő bevetése kérdéses, így valószínű, hogy a februárban megrendezendő Mobile World Congress alkalmával lesz a hivatalos bemutató.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés