Thrustmaster kormányduó az új konzolokhoz

A Thrustmaster két új kormányt mutatott be, amelyek a konzolokat célozzák meg, kiemelt figyelmet fordítva az új generációs megoldásokra. A Ferrari 458 Spider az Xbox One-hoz készült, és 35 000 forintos árával nem tekinthető túlzottan drágának, így leginkább a tömegeket célozná meg. Ennek következtében komoly funkciókra nem is érdemes számítani, de ettől még tökéletesen ellátja feladatát.

Thrustmaster Ferrari 458 Spider (Xbox One)
Thrustmaster Ferrari 458 Spider (Xbox One)

A valós Ferrari 458 Spider autóhoz képest 7:10 arányban kicsinyített, 28 cm-es kormány nem rendelkezik erő-visszacsatolási rendszerrel, illetve vibrációt sem kínál, ugyanakkor a kényelem a gumiborításnak és a kialakításnak hála adott. A 240 fokos elmozdulásra tervezett termék rendelkezik Manettino vezérlővel is, aminek hála egyszerűen lehet váltani a különböző kalibrálási beállítások között. Jelen megoldásnál két pozícióba menthető el a konfiguráció.

A csomag részét képzik a Ferrari stílusú pedálok, a váltáshoz pedig a kormány mögötti fémkapcsolók használhatók. A termék tartalmaz még 9 gombot, illetve az Xbox One konzolhoz tartozó Xbox Guide gomb is jelen van.

A Thrustmaster T300RS Force Feedback már jobb funkciókat kínál, de ezt a 127 000 forintos ára is tükrözi.

Thrustmaster T300RS Force Feedback (Playstation 3 és 4, illetve PC)
Thrustmaster T300RS Force Feedback (Playstation 3 és 4, illetve PC)

Ezúttal nem autóról másolt dizájnnal találkozunk, így a PlayStation 3 és 4 konzolhoz, valamint a legújabb firmware segítségével PC-hez is használható, 28 cm-es kormány a PlayStation márka stílusjegyeit hordozza magán, belsőleg viszont igen komoly technológiákat vet be az élmény fokozása érdekében. Többek között az elmozdulás szöge 270 és 1080 fok közé eshet, mindemellett a forgatása kevés zajt csap. Az erő-visszacsatolási rendszer is precíz, továbbá a H.E.A.R.T HallEffect AccuRate technológiának hála a mágneses szenzor nem érintkezik semmivel, így nem tud elkopni. Ennek következtében a kormány precizitása az állandó használat során sem csökken.

A csomag részét képzik a pedálok és a kormány mögötti kapcsolók, amelyek a váltásokhoz használhatók. A termék tartalmaz még 13 gombot, illetve a PlayStation 4 konzolhoz tartozó Share gomb is jelen van. Nyilván utóbbinak a PlayStation 3 esetében, illetve a PC-s módban nem lesz jelentősége.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés