Hirdetés

Thermaltake ház vízhűtéssel - vagy anélkül

A Thermaltake legújabb alumíniumházai a Tai-Chi nevet kapták, és első pillantásra mindkét oldalukat beborító és tetejükön is megtalálható bordáikkal hívják fel magukra a figyelmet. Bár a bordázat kétségtelenül megnöveli a hőleadó felületet, ennek csak közvetve van kihatása a rendszer hőmérsékletére, hiszen a ház nincs összekötve hőcsövekkel – à la Zalman – a forrófejű rendszerkomponensekkel.

A befékezhető kerekeken gördülő ház egy 3,5 colos és tíz 5,25 colos, kívülről hozzáférhető rekesszel bír; merevlemezek beszereléséhez egy saját ventilátorral ellátott, hármas modul áll rendelkezésre. A 600 x 263 x 546 mm-es ház microATX, ATX és Extended ATX méretű alaplapokat fogad, de egy külön megvásárolható szett segítségével a BTX szabványcsaládhoz is egyszerűen hozzá lehet igazítani. Az alapmodell (VB5000SNA) tömege 17,1 kg, ám létezik olyan változat is (VB5001SNA), amelyet gyárilag vízhűtéssel látnak el, így üres tömege 19,7 kilogrammra nő.

A vízhűtéssel nem a zajszint csökkentése, hanem a hűtőteljesítmény növelése volt a cél, így ebből a modellből sem hiányzik a két 120 mm-es, 1300 rpm fordulatszámú ventilátor. A CPU-blokk valamennyi jelenleg elterjedt asztali processzorhoz használható. A vízáramlásért egy óránként 48 litert átpumpáló szivattyú felel. A radiátor mérete 27 x 22 x 3,3 cm, rajta két 120 mm-es, 1300 rpm fordulatú ventilátor dolgozik azon, hogy a felmelegedett levegő az oldalfal nyílásain át a szabadba távozzon.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés