Az előző generációs PlayStation és Xbox tempóját hozza az új generációs Switch?

A belső levelezés alapján az Activision már tud a fejlesztés alatt álló konzol létezéséről.

A The Verge információi szerint, az Activision vezetői, köztük az elnök-vezérigazgatónak számító Bobby Kotick az előző év decemberében találkozón vettek részt a Nintendo vezetőivel, amelynek részeként megvitatták a következő generációs Switch konzolt. Utóbbi fejlesztése nyílt titoknak számít, bár nagyon sok részletet azért nem tudni róla. Ugyanakkor a Microsoft és az Egyesült Államok fogyasztóvédelmi és versenyhatóságaként működő Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) közötti per részeként publikussá váltak olyan levelezések, amelyekből következtetni lehet a készülő rendszer teljesítményére.

Az e-mailek kísérődokumentumai szerint a Switch 2-nek nevezett új Switch konzol állítólag egyenrangú teljesítményt nyújt az a PlayStaton 4, illetve az Xbox One konzolokkal, ami az Activision számára azért fontos, mert a mostaninál kifinomultabb játékok fejlesztése előtt nyitja meg az utat, amelyeket így kiadhatnak a Nintendo készülő rendszerére.

Ha feltételezzük, hogy kézikonzolról van szó, akkor az előbbi felvetés reális lehet, hiszen a hordozhatósághoz szükséges, nagyon limitál fogyasztási paraméterezés mellett tényleg hozható lehet az előző generációs PlayStation és Xbox tempója. Ez egyébként derekas előrelépés az aktuális Switch képességeihez viszonyítva, amely teljesítményben nagyon messze volt a Sony és a Microsoft korábbi konzoljaitól.

Előzmények

Hirdetés