Vélemény: nem elégedettek a felhasználók a Mortal Kombat 1 Switch portjával

Pedig a játék a Nintendo konzoljának képességeihez mérten még jól is fut.

A Mortal Kombat 1 az idei év legnagyobb verekedős címe, és meglepetésre az Xbox Series S/X, PlayStation 5 és PC platformok mellett Nintendo Switch konzolra is megjelent. Ez már csak azért is érdekes, mert a számottevően erősebb előző generációs Xbox One és PlayStation 4 konzolokat kihagyta, de valószínűleg a fejlesztőstúdió úgy látta, hogy a különc japán cég platformja túl nagy felhasználóbázissal rendelkezik, hogy kihagyják.

Az új Mortal Kombattal azonban egyáltalán nem elégedettek a Switch felhasználók, és egy sértett réteg próbálja is lebeszélni a többieket a vásárlásról. Valójában azonban a NetherRealm Studios mindent megtett, hogy az új címük egyáltalán játszható legyen a Nintendo aktuális konzolján. Utóbbiról nem szabad elfelejteni, hogy a hardvere már akkor elavult volt, amikor megjelent. Tulajdonképpen egy eredetileg 2015-ben kiadott rendszerchip dolgozik benne a specifikáció kisebb módosításával. Egyszerűen nagyon nehéz jelentős butítások nélkül kiadni rá egy új generációs játékot úgy, hogy közben törekedni akartak a fejlesztők arra, hogy meglegyen a 60 képkocka/másodperc.

Sajnos akkora a teljesítménykülönbség a Switch, illetve a Mortal Kombat 1 többi célzott platformja között, hogy az a szóban forgó játék minőségében biztosan meg fog látszani, és ennek köszönhetők a grafikai hibák is, mivel az egyes fizikai szimulációkat nem arra a butított szintre tervezték, ami a Nintendo konzolján kényszerítve van.

Ezzel igazából önmagában nincs nagy gond, mert tényleg nem tudják a fejlesztők pótolni a hardver teljesítményének és tudásának hiányát, vagyis trükkök százait vetik be a lehető legjobb eredmény eléréséért. A problémát jelent viszont az a hozzáállás, hogy a csalódott játékosok lebeszélik a még őrlődő Switch felhasználókat a vásárlásról. Ez igazából a Mortal Kombat 1 minőségén nem fog változtatni, azt tényleg a hardver limitációi határozzák meg, viszont egy üzenetet közvetít a NetherRealm Studios számára, hogy ha most nem lesz meg a célzott eladás, akkor a következő játékukat nincs is értelme kiadni a Nintendo konzoljára.

Érdekes tényező még, hogy több Switch felhasználó is a Steam Deckre mutogat, hogy azon jobban fut a Mortal Kombat új része, de ez az összehasonlítás szintén csalóka, mivel a Valve kézikonzoljának sokkal erősebb a hardvere. Combosabb gépen pedig nyilván jobb eredményt lehet elérni.

Ha a portot annak tudatában vizsgáljuk, hogy mit tud alapjaiban a Switch, akkor egészen jónak tűnik az eredmény. Természetesen nem lesz olyan az élmény, amilyen az Xbox Series S/X és PlayStation 5 konzolokon, de a Nintendo gépét a hónalj alá lehet csapni, és lehet vinni bárhova. Ez a rendszer előnye, ami kétségtelenül kompromisszumokkal is jár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés