Újabb Spire Archer csuklókímélő egér a láthatáron

Újabb "gyógyegeret" dob piacra a Spire, mellyel a választék az Archer családban az új jövevénynek hála immáron kettőre bővül. Mint azt az előd, az Archer I tavalyi felbukkanása kapcsán leírtuk, a Spire-nál azon felhasználók életét szeretnék megkönnyíteni, akiknél az egerészés következtében kialakul(ha)t a carpalis alagútszindróma, vagy a nagy ismétlésszámmal végzett apró mozdulatok és a helytelen ülőhelyzet okozta megerőltetés miatt kialakuló izom-, ín-, ínhüvely- vagy idegkárosodás, az RSI.


[+]

A most bejelentett második generációs, Archer II-nek hívott, továbbra is USB-n kapcsolódó vezetékes, jobbkezes mutatóeszköz lényegében roppantul hasonlít a tavaly novemberben  bemutatott Archer I-re, de ha jobban megnézzük, ezúttal a tenyér- és az asztalfelület közötti szög nagyobb, jobban közelíti a 90 fokot, és ennek következtében átformálták a hüvelykujj számára kialakított helyet is. A gyártó nem tért ki arra, hogy ez az apró változtatás milyen hatást fejt ki és miben jobb, mint az korábbi megoldás. A koncepció máskülönben nem változott, nagyméretű tenyérrész és szintén nagyméretű gombok gondoskodnak a kényelmes fogásról és a könnyű kezelhetőségről, illetve a felhasznált szenzoron sem változtattak semmit a technikai specifikációk szerint.


[+]

A fentihez hasonló, speciális fogású eszközök általában nem olcsóak, de a Spire-nél most is a költséghatékonyságot célozzák meg, ami egy kicsit az anyaghasználaton tükröződik, mindazonáltal a termék ára most sem lesz több, mint nettó 25 euró - ami öttel több, mint amennyit az Archer I-ért kérnek. A megjelenés még ebben a hónapban esedékes, a pedig garancia két év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés