Ergonomikus gyógyegér a Spire kínálatában

A Spire állítása szerint hat számítógépes munkát végző irodai dolgozóból egy ember életét biztosan megkeseríti a domináns kezet érintő carpalis alagútszindróma vagy éppen az RSI, mely utóbbi a nagy ismétlésszámmal végzett apró mozdulatok és a helytelen ülőhelyzet okozta megerőltetés miatt kialakuló izom-, ín-, ínhüvely- vagy idegkárosodás. A probléma megoldás az orvosi kezelésen és terápián kívül az lehet, ha az érintett kezet tehermentesítjük olyan speciális beviteli eszközök használatával, melyek kifejezetten erre a célra készülnek. Sajnos ezek az eszközök sokszor nem olcsók, de az egészség minden pénzt megér.

A vállalat egy költséghatékony eszközt szeretne azok kezébe adni, akik hasonló problémákkal küzdenek, de a borsos árcédula eddig elriasztotta őket a vásárlástól. A november végétől megvásárolható, két év garanciával mindössze 20 euróba kerülő egér célja az említett tehermentesítés, amelyet íjászokéhoz hasonló vertikális kéztartással (innen az Archer elnevezés) ér el, kvázi a hagyományos egér tenyérrészét döntve, elfordítva helyezi a felhasználó kezébe az irányítást. Ezzel nem csak a normál egérhasználatnál jelentkező felkar, könyök, alkar és csukló négyesfogat csavarodását, terhelését szünteti meg, de a gombok és görgő hasonló elhelyezése végett az ujjakra és a tenyérre nehezedő stresszt is csökkenti.

Az optikai érzékelővel ellátott, 1,5 méteres USB kábellel csatlakozó beviteli eszköz mindössze 96 grammot nyom a mérlegen, így mozgatása sem lesz megerőltető. Anyaga egyszerű ABS műanyag, így ezen a téren nem veheti fel a versenyt a nála jóval drágább vetélytársakkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés