A Sony elkészült az első TransferJet vezérlőkkel

A Sony bejelentette, hogy kifejlesztette a TransferJet szabvány első vezérlőlapkáit, CXD3267AGG és CXD3268AGW jelzéssel. Magát a technológiát még egy 2008-ban létrehozott konzorcium dolgozta ki, amely a legnagyobb japán cégeket tudja a soraiban. Az elgondolás lényege egy olyan, nagy sebességű kommunikációs megoldás, amellyel a legtöbb eszköz vezeték nélkül tud egymással kommunikálni. A rendszer rendkívül kis hatótávval működik, így a hivatalos álláspont szerint az adatátvitelt lebonyolító készülékek között maximum 3 cm lehet.

A TransferJet-alapú kommunikáció 560 megabit/másodperces adatátvitelre képes, de ebben benne van a hibakorrekció és más protokollt érintő költségek, így a tényleges tempó 375 megabit/másodpercre tehető. A technológia nem követel komolyabb beállítást, egyszerűen csak össze kell érinteni a TransferJetet támogató termékeket, és a kiválasztott állomány átvitele megtörténik.

A Sony új lapkáinak mintapéldányaihoz a partnerek, illetve a fejlesztők januárban férhetnek hozzá. Az első termékekről még nem beszél senki, de várhatóan a 2010-es év nagyobb rendezvényein számos információ lát majd napvilágot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés