Hirdetés

Shurikennel a túlmelegedés ellen

A középkori Japán ninja-harcosairól nevezte el legújabb processzorhűtőjét a szigetországban működő Scythe hűtési megoldásokat gyártó és forgalmazó cég. A névválasztás találó; a hat U alakban meghajlított hőcsövet felvonultató passzív rendszerű hűtő lamellái a ninják jellegzetes, gyakorta halálos repülő fegyverét; a dobócsillagot mintázzák.

A réz talpon álló hűtőrendszer minden jelenleg elterjedt processzorfoglalattal kompatibilis, sőt, a gyártó közlése szerint akár BTX rendszerek hűtésének is részét képezheti. Mindemellett elképzelhető, hogy a Ninja csak külső segítséggel bír el a forrófejű processzorokkal, ezért biztos, ami biztos alapon ilyenkor egy 120 x 120 milliméteres ventilátor beiktatásával elkerülhető a CPU túlmelegedése, cserébe azonban jó eséllyel le kell mondani a teljesen hangtalan processzorhűtési megoldásról.

A Ninja SCNJ-1000 típusú hűtő mintegy 10 000 forintos árszinten kerülhet forgalomba, könnyen elképzelhető ugyanakkor, hogy a hazai piacon más márkanévvel fogjuk viszontlátni a terméket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés