Hirdetés

Sharp óriáskijelzőket a falakra!

Az asztali monitorok mellett az LCD kijelzők fontos felhasználási területének számítanak a különböző vezérlőtermek, reklám és információs célú felületek, forgalomirányító központok, illetve az összes olyan hely, ahol nagyméretű képre van szükség. Hasznosak lehetnek az extra méretű képernyők a videokonferenciákon is, ahol fontos, hogy a megfelelő kommunikáció érdekében a résztvevők ne csak hallják, hanem lássák is egymást. Nyilvánvaló, hogy ezekben a szerepekben egészen más tulajdonságok a fontosak, mint egy íróasztalon álló, elsősorban video- vagy képnézegetésre, szövegszerkesztésre, internetezésre használt monitornál.

A Sharp új kijelzőit ezeknek az igényeknek megfelelően alakították ki. Kellően nagyok, így a tartalmuk akár méterekről is leolvasható, a nagy fényerő miatt a láthatóságok erős világításban is megfelelő. Lecsökkentették a káva méretét is, hiszen az ilyen esetben inkább zavarna, mint ahogy a felesleges dizájnelemek is elmaradtak. Az ilyen készülékeknél kiemelkedően fontos az energiatakarékosság, és a folyamatos használat melletti megbízhatóság, ezért az új modellek akár nonstop használhatók, és az áramigényük is csekély.

A nevükből kiderül a méretük is, a PN-E421 42, a PN-E471 47, a PN-E521 52, a PN-E601 pedig 60 colos megjelenítőt kapott, a felbontás mindegyik esetben 1920x1080 pixel. A kijelzőkhöz rendelhető lesz egy opcionális interfésztábla is, amelynek segítségével más eszközöket lehet rájuk csatlakoztatni. Az új modellek egyelőre még nem mutatkoznak be, az első darabok február 2-a és 4-e között tekinthetők meg az ISE kiállításon, míg a forgalmazás 2010 márciusában kezdődhet meg az európai piacon. A kijelzőket a Sharp Sakaiban található üzeme fogja gyártani, a cég állítása szerint optimális esetben havonta akár 432 000 darab is legyártható a 60 hüvelykes változatból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés