Flexibilis Radeonnal újít a Sapphire

Hirdetés

A Sapphire bemutatta a Radeon HD 7950 FleX Edition névre keresztelt VGA-t, amely a FleX jelzésnek megfelelően az Eyefinity konfigurációk esetén hasznos. Ez a kártya ugyanis az alapmodellel ellentétben nem igényli a DisplayPort használatát, amennyiben csak három monitor kiépítése van tervben. Ennek megfelelően három kijelző tökéletesen működik a két DVI, illetve a HDMI interfészről, így nem szükséges DisplayPortot támogató monitor, vagy ennek hiányában drága aktív átalakító.


[+]

Az újdonság egyébként az AMD Tahiti kódnevű cGPU-jára épül, mely 1792 aktív shader részelemmel dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB fedélzeti memória kapcsolódik, melynek effektív órajele 5 GHz. A termék a referenciaértékekhez képest 60 MHz-cel magasabb magórajelet kap, így 860 MHz-en ketyeg, ami nem mondható túl komoly gyári tuningnak, de ennek is örülni lehet.


[+]

A kártyán található Dual-X hűtő öt darab hővezető csővel dolgozik, a méretes alumíniumbordát pedig két darab ventilátor hűti, emellett a tápellátást egy 6 és egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón lehet biztosítani. A DirectX 11.1-et támogató termék hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint két mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és összesen hat kijelző kezelése biztosított. A Sapphire a Radeon HD 7950 FleX Edition forgalmazását hamarosan megkezdi, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs pontos információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés