A SanDisk azonnal lecsapott SATA µSSD szabványra, érkezhetnek az integrált SSD-k

A SATA-IO tegnap bejelentette a µSSD szabványt, mely lényegében száműzi a NYÁK lapról a hagyományos SATA csatlakozósort, és lehetővé teszi a fejlesztőknek az egychipes SATA SSD eszközök implementálását. A csatlakozó nélküli kivitel oly módon teszi lehetővé a vékony, olcsó és kisméretű SSD tárolók alkalmazását mobil beágyazott eszközökben (tabletekben, telefonokban vagy akár ultravékony notebookokban), hogy a BGA tokozású chipeket közvetlenül az alaplapra integrálják – fixen, forrasztással –, tehát a modulok cseréje nem megoldható a későbbiekben.

A SATA-IO után a SanDisk ma bejelentette, hogy a tavaly bemutatott, tabletekbe és telefonokba szánt iSSD termékvonal új változataiban már használni fogja az új szabvány által kínált technológiákat, így lehetővé válik az eddiginél gyorsabb mobil adattárolás. Mindez konkrétan azt jelenti, hogy a chipek a korábbi 160/100 MB/s átviteli tempó helyett 450/160 MB/s szekvenciális olvasási/írási sebességre lesznek képesek, fogyasztásuk pedig 10 mW alatt marad.

A SanDisk iSSD i100 tárolók 8, 16, 32, 64 és 128 gigabájtos tárkapacitással lesznek elérhetők, és ettől függ majd a chipek fizikai mérete is: 6 x 20 x 1,2mm 32 GB-ig, 6 x 20 x 1,4 mm 64 GB-nál és 16 x 20 x 1,85 mm a 128GB-os esetében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés