Hirdetés

Rekordhideggel köszön el idén a tél

Még a tavasz kezdete előtt új termékekkel jelentkezik a kitűnő hatásfokú hűtési megoldásairól ismert svájci Arctic Cooling. Kiváló ár/teljesítmény arány jellemzi majd az Alpine 7 és 64 modelleket, melyek a dobozos processzorokhoz csomagolt hűtőkhöz képest lényegesen halkabban dolgoznak, mindemellett esetenként hűtési teljesítményükben is túlszárnyalják azokat.

Az Intel asztali számítógépekbe szánt processzorcsaládjait hűtő Alpine 7 és az AMD hasonló szegmensben versengő Athlon processzoraihoz ajánlott Alpine 64 hűtőbordája teljesen megegyezik, és két hűtő hasonló ventilátorokat is kap. A csúszócsapágyas motorral ellátott, speciális felfüggesztésű légkavarók rendkívül halk és rezgésmentes üzemet ígérnek még maximális fordulatszám mellett is: az Alpine 7 ventilátora 300-2000 fordulat/perces, hőmérséklettől függően változó, míg az Alpine 64 fix 2000 fordulat/perces fordulatszámon dolgozik. A hűtők ajánlott fogyasztói ára rendre 17,5 és 15,5 dollár lesz, ez átszámítva körülbelül 3600 és 3200 forintnak felel meg. Az új hűtők február végén jelenhetnek meg a boltok polcain.

Szintén februárban érkezik az Arctic Cooling két új videokártya-hűtője, melyet a csúcskategóriás NVIDIA és ATI vezérlők alternatív hűtésének szán a gyártó. Az Accelero fantázianévre keresztelt hűtési megoldások a korábban hatalmas sikereket elért Silencer hűtésekhez képest gyökeresen megváltozott külsővel rendelkeznek, ám hűtési teljesítményük így is lényegesen jobb, mint a sokat szidott gyári megoldásoknak. Ráadásul az Accelero hűtések olyan halkan dolgoznak, hogy üzemzajuk össze sem mérhető a referencia hűtőszörnyek által keltett ricsajjal.

Az Accelero X1 modellt NVIDIA kártyákhoz fejlesztette az Arctic Cooling, míg ikertestvére, az X2 az ATI csúcskategóriás X1800-as családjához használható. A két modell közti leglényegesebb különbség, hogy előbbi a hőmérséklet függvényében 300-2000 fordulat/percig szabályozza a csúszócsapágyas ventilátor fordulatszámát, utóbbi légkavarója pedig fix, 2000 fordulat/perces motort kap. A két modell javasolt fogyasztói ára megegyezik majd; 33 dollárt, azaz nagyjából 6800 forintot kell majd fizetni az Accelerókért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés