Hirdetés

Új hűtők várhatók a Zalmantól

Várhatóan még az első negyedévben piacra kerülhetnek a koreai Zalmannak a januári CES kiállítás alkalmával közszemlére bocsátott termékújdonságai. A tavaly megrendezett CeBIT alatt már beszámoltunk egy CNPS8000A jelű hőcsöves processzorhűtőről, az a modell azonban azóta sem került kereskedelmi forgalomba, és talán már nem is fog. Magát a típusszámot azonban a jelek szerint „újrafelhasználja” a vállalat, elkészítve egy CPU-hűtőt, amelynek bordája a hagyományos hőcsöves megoldásokat követi, ventilátorát azonban zalmanos szokás szerint a fémlamellák közé süllyesztették. A talapzat és a heat-pipe-ok anyaga réz, azonban a borda alumíniumból készült, így tömege csupán 360 gramm. A 109 x 108 x 62 mm méretű hűtőn egy 92 mm átmérőjű, 1350-2600 rpm fordulatszámú ventilátor teljesít szolgálatot; a modell a hírek szerint a Socket A kivételével minden ma használatos CPU-foglalatnál alkalmazható.


Forrás: Matbe.com [+]

A VF700 VGA-hűtő továbbfejlesztésének tekinthető a VF900, melynél nem a borda méretének további növelésével fokozták a hűtési teljesítményt, hanem hővezető csövek alkalmazásával. A tiszta rézből készült borda külső ívén összesen két heat-pipe található, így a 187 grammot nyomó hűtő viszonylag lapos maradhatott, teljes mérete: 96 x 96 x 30 mm. Ventilátorának fordulatszáma 1350-2650 rpm. A szett memóriachipekre ragasztható bordákat is tartalmaz.



Forrás: Matbe.com [+]

A CES vendége volt egy, a Zalman Reserator és Reserator Plus vízhűtési rendszereit kiegészítő kellék prototípusa is. A tornyok tetejére illeszthető „kupak” egy 14 cm-es ventilátort tartalmaz, amely az egyébként is hatékony hűtési megoldás teljesítményét hivatott tovább javítani. A bővítmény piacra kerülését illetően nem rendelkezünk információkkal.


Forrás: Matbe.com [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés