Nagyon ütős a középkategóriába szánt Snapdragon 400 SoC

A Qualcomm a Computexet kihasználva bejelentette a Snapdragon 400-as rendszerchipet, mely a középkategóriát célozza meg, így az átlagos felhasználásra tervezett telefonokban bukkanhat fel. Az új lapka a 28 nm-es gyártástechnológián készül és négy darab ARM Cortex-A7-es processzormag dolgozik benne 1,2 GHz-es órajelen. A memóriavezérlő támogatja a LPDDR3 és LPDDR2 memóriákat, az IGP szerepét pedig egy Adreno 305 tölti be, ami a technikai tudás tekintetében rendkívül modern, hiszen kezeli az OpenGL ES 3.0-s API-t és az OpenCL 1.2 Embedded Profile-t. Természetesen Full HD-s videók kódolása és dekódolása sem okoz majd a rendszernek gondot.

Az MSM8926-os jelzésű lapka legfőbb előnyét az integrált multi-mode 3G/4G LTE modem jelentheti, ami igen előnyös lehet a telefongyártók számára, hiszen egyetlen lapkával megoldhatnák a legfőbb felhasználói igények kielégítését.

A Qualcomm a Snapdragon 400 MSM8926-os jelzésű variánsát az év végén kezdi el szállítani a partnereknek, így a következő év elején érkezhetnek azok a telefonok, amelyek a fentebb részletezett fejlesztés tudását kamatoztatják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés