Hagyományos 4:3 képarányú, Android 4.0-s tablettel frissít a Prestigio

A Prestigio korábban már többször is megmutatta a MultiPad PMP5080C Pro névre keresztelt táblagépet, de a konkrét bejelentés csak nemrég történt meg. Az új modell hazánkban is elérhető lesz, és bár pontos árat még nem tudunk mondani, túlzottan drága termékre nem kell majd számítani. A nem túl méretes termék 8 hüvelykes kapacitív multi-touch-os érintőképernyőt kapott, mely 800x600 pixeles felbontással dolgozik. Utóbbi hagyományos 4:3 képarányt jelent, melyet az eddigi tapasztalatok szerint a vásárlók jobban kedvelnek egy tabletnél.

A táblagépben Rockchip RK2918-as SoC található, mely egy ARM Cortex-A8-as processzormagot társít egy Vivante GC800 IGP mellé. Előbbi 1 GHz-es órajelen jár, míg utóbbi egység támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, valamint a Full HD-s videók gyorsítása is megoldott. A DDR3 szabványú rendszermemória kapacitása 1 GB, míg az adattárolást egy 8 GB-os flashmemória látja el, melyet ki lehet egészíteni egy nagyobb méretű SD szabványú memóriakártyával is.


[+]

A MultiPad PMP5080C esetében a szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi adaptere, valamint elöl egy 0,3 megapixeles kamerája. Természetesen a mini HDMI és az USB port is a rendszer része, továbbá a termék rendelkezik irány- és gyorsulásérzékelővel, 3,5 mm-es jack aljzattal, valamint sztereó hangrendszerrel. A 5000 mAh-s lítiumpolimer akkumulátor videók lejátszása mellett négy óráig bírja, a zenehallgatás pedig aktív kijelzővel hat óráig oldható meg.

A gyártó a terméket Android 4.0-s operációs rendszerrel szállítja, amire telepítésre kerül a Prestigio eReader, mely hozzáférést biztosít több mint 230 000 ingyenes és fizetős könyvhöz, mindezt 20 nyelven. A Prestigio MultiPad PMP5080C Pro bőr hatású tokkal kerül szállításra, a hazai forgalmazás pedig hamarosan megkezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés