A PowerColor gyorsít a Radeon HD 7850-en

A PowerColor bejelentette a Radeon HD 7850-es VGA PCS+ jelzésű változatát, mely főleg a gyári tuningra gyúr. A termék az AMD Pitcairn kódnevű cGPU-jára épül, mely 1024 darab aktív shader részelemmel dolgozik, a 256 bites memóriabuszhoz pedig 2 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning szerencsére egészen komoly lett, így a lapka 1 GHz-en ketyeg, míg a GDDR5 szabványú memóriák effektív órajele 4,9 GHz. Összehasonlításképpen az AMD rendre 860 MHz-es és 4,8 GHz-es referenciaértékeket ajánl.


[+]

A kártyán található, hővezető csövekkel tarkított hűtésen egy 92 mm-es légkavaró dolgozik, mely a PowerColor szerint halkan és hatékonyan teszi a dolgát. Tekintve, hogy a termék egy darab 6 tűs PCI Express interfészt igényel, mindez hihető információnak hangzik. A DirectX 11.1-et támogató VGA hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint két mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított.

A PowerColor Radeon HD 7850 PCS+ forgalmazása áprilisban kezdődik meg, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés