PlayStation Pulse Elite Edition headset – megrázó basszusok

A Sony több PlayStation kiegészítőt is bejelentett a héten megtartott E3 (Los Angeles) alkalmával, ezek közül a legérdekesebb talán a PlayStation márkanév alatt napvilágot látott, igen hosszú nevű Pulse Wireless Stereo Headset – Elite Edition. A füles sok változáson ment keresztül a tavaly bemutatott elődjéhez képest, többek között szerencsére elhagyták a túlzottan futurisztikus külsőt, amely sok felhasználó számára egyszerűen vállalhatatlan volt például az utcán vagy a tömegközlekedésben.


[+]

A Pulse ezzel szemben egészen visszafogott, de azért modern vonalakat kapott. A hangszórók háza és felépítése azonban nagyon hasonló, a fülpárnán is megmaradt a műbőrborítás, amely ugyan jobb zajszigetelést eredményez, de hosszútávon viselése túlságosan meleggé válhat. Egy esetleges szövetborítású variáns érkezéséről egyelőre még nem esett szó. Következő szembetűnő észrevétel, hogy a képeken nem látszik a mikrofon. Nem véletlenül, ugyanis az előd nem igazán kedvelt teleszkópos megoldása helyett egy aktív zajszűréssel megtámogatott rejtett mikrofon bújik meg a fedélzeten.


[+]

A nevében szereplő Pulse a headset egyik különlegességére utal, amely az erőteljesebb basszusokat érezhető „löketekké”, vibrációvá alakítja, amit a fülpárnánkon keresztül érzünk. A helyszíni beszámolók alapján ez egészen jól sikerült, mintha egy mélynyomó lenne az ember fején. Figyelembe véve, hogy elsősorban a játék és nem a zenehallgatás áll a középpontban, ez egyfajta erő-visszacsatolásnak is felfogható. Ennek mértéke az két oldalt felsorakoztatott kezelőszervek segítségével állítható, de akár ki is kapcsolható.


[+]

A termék 7.1 csatornás virtuális térhangzás előállítására is alkalmas, ami a szem-, helyesbítve fültanúk szerint egészen jól elkülöníthetően adja vissza a szemből és hátulról érkező hangokat, ez játékok során szintén hasznos lehet. A vezeték nélküli headset töltése USB portról történik, a konzollal pedig egy USB-s adóvevőn keresztül kommunikál, azonban egyik oldalt egy 3,5 mm-es jack aljzattal is rendelkezik, így a mellékelt kábel segítségével lényegében bármilyen forrásról meghajtható, akár mobil eszközökről is. Sajnos részletes specifikációval még nem szolgáltak, de azt már lehet tudni, hogy érkezése valamikor őszre várható, vételára pedig 150 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés