Az Arctic P402 headset kiegyensúlyozott hangképpel érkezik

Az Arctic, annak ellenére, hogy nem ez a szakterülete, bejelentett egy olyan headsetet, amely papíron egész meggyőzőnek tűnik. A P402 egy olyan fejhallgató, amely tervezésénél a hangminőség mellett a kényelemre is nagy hangsúlyt fektettek. A képek alapján a fület körbeölelő párna műbőrborítású, ami a megfelelő illeszkedés mellett kiváló zajszigetelést biztosít, de van, aki mégsem szereti, mert hosszútávon viselése könnyen meleggé válhat. Viszont szerencsére a fülpárna külön megvásárolható és könnyen kicserélhető, így egy esetleges sérülés esetén csupán 3 dollárból megúszható a baleset.


[+]

Az egyik oldalon kapcsolódó, 1,2 méteres kábel végén szokásos 3,5 mm-es jack csatlakozó található, és a madzagot is úgy alakították ki, hogy az össztömege a lehető legkevesebb legyen, így sikerült mindössze 130 grammba belesűríteni a fülest. A mikrofon a vezetéken közbeiktatva bújik meg egy nyomógomb társaságában, így mobiltelefon vagy tablet használata esetén természetesen kommunikációra is alkalmas.


[+]

A hangszórók átmérőjéről nem közölt információt a gyártó, azt azonban lehet tudni, hogy 32 ohmos impedanciával rendelkeznek, valamint 20 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományban képesek reprodukálni a hangokat. Ami azonban teljesen meglepő, azaz állítólagos linearitása, vagyis hogy a különböző magasságú hangokat közel azonos hangerővel szólaltatja meg, különösebben nem ingadozik egyik tartományban sem. Az Arctic eme állítását egy megfelelő ábrával is alátámasztja. Persze a puding próbája az evés, így ezt is meg kell hallgatni, nyers technikai adatok alapján nem lehet megjósolni, hogyan is teljesít a mindennapi használat során

Az Arctic P402 headset vételára 40 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés