Pehelykönnyű és ultravékony az Archos 18C Flipper hordozható lejátszó

Az Archos elég komoly kis névvé nőtte ki magát a hordozható eszközök frontján, így érdemes egy-két pillantást vetni Flipperre is, ami a vállalat új lejátszója. A kivitelezés tradicionálisnak nevezhető, hiszen leginkább úgy néz ki, mint egy mobil vagy, mint egy iPod Nano. Viszont a termék igen vékony, mindössze 7,8 mm-es, és csupán 28 grammot nyom.

Archos Flipper
Archos Flipper

Színes kijelzője csupán 1,8 hüvelykes, azaz arra egyáltalán nem alkalmas, hogy az ember videókat nézegessen rajta, de egy korrektül felépített és dizájnos menü már pont elfér rajta. Képes a JPEG kiterjesztésű képek kezelésére, de ennek a képernyő mérete miatt szintén nincs túl sok jelentősége. Az viszont jó hír, hogy az MP3-ak mellett az APE, a WAV és a FLAC formátumokkal is elboldogul.

Az USB csatlakozó kis nyelvként bújtatható elő belőle, így külön kábelre nincs szükség. Az zeneszámok átmásolása mellett az éltető energiát is ezen keresztül kapja termék, melynek akkumulátora 12 óráig bírja a strapát, ami azért nem valami nagy durranás. Rendelkezik előre beprogramozott equalizer beállításokkal, és kapott egy integrált tunert is, így rádiózásra is használható. A beépített mikrofonnak köszönhetően diktafonként is funkcionálhat a Flipper, amely már néhány európai országban kapható 48 dollár körüli áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés