Előzetes teszt került elő az új generációs OMAP platformról

A Computex hivatalosan csak holnap kezdődik, de az utóbbi években szokássá vált, hogy a gyártók egy-egy gyors bejelentéssel fűtik fel a kedélyeket a rendezvényre. A Texas Instruments is így tett, és elérhetővé tettek egy videót, mely az OMAP5430-as SoC IGP-jének teljesítményéről árulkodik. Az új generációs OMAP platformról az év elején már részletesen írtunk, és a technikai paraméterek nyilván nem változtak, de a tényleges eredményeket a felhasználók többsége jobban kedveli.

A videón a népszerű GLBenchmark 2.5-ös verziója fut, mely ugyan még nem jelent meg, de ez csak idő kérdése. A gyártók azonban már megkapták a programot, így képesek tesztelni a legújabb hardvereket vele. Az OMAP5430-as SoC Full HD-ben 38 képkockát számolt ki másodpercenként, míg a piacvezető tabletnek titulált iPad 3-ban található Apple A5X 34 képkocka/másodpercre volt képes. Az úgynevezett Off-screen mérés rendre 45 és 43 képkocka/másodperces tempót eredményezett. Mint ismeretes, az Off-screen tesztnél arról van szó, hogy nem mindegyik tablet kijelzőjének felbontása egyezik meg, így a GLBenchmark a képi adatok megjelenítésétől eltekint, és egy 1280x720 pixeles tesztet futtat. Ezzel az eredmények a kijelzőtől függetlenül összemérhetők. Ebből a szempontból az is kiderült, hogy a korábbi generációs OMAP4470 19 képkocka/másodpercre képes, illetve van még két konkurens eredmény, de nem tudjuk pontosan, hogy mely SoC-hoz tartoznak.

A 28 nm-es gyártástechnológián készülő OMAP5430-as SoC egyébként egy viszonylag magas órajelen üzemelő PowerVR SGX544-es IGP-t használ MP2 konfigurációban, míg az Apple A5X PowerVR SGX543-as fejlesztésre alapoz MP4-es kiépítésben. Az alapokat tekintve mindkét rendszer az Imagination Technologies Series 5XT család tagja, de a PowerVR SGX544 már támogatja a Shader Modell 3.0-t, így az érkező Windows RT operációs rendszer grafikus processzorokra vonatkozó minimális követelményeinek is megfelel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés