OCZ mSATA SSD-k Ultrabook kompatibilitással

Az Ultrabookok érkezését hatalmas érdeklődés övezte, azonban mára elég vegyes kép alakult ki róluk, többek között mi is elemezgettük a kérdéskört, hogy vajon milyen jövője lehet a koncepciónak. Ettől függetlenül a gyártók tolják a vékony notebook szekerét, és megpróbálják meglovagolni az általa keltett hullámokat, hogy teljes képzavarral éljünk. Az OCZ is lát benne potenciált, ezért némi profit reményében most bemutattak két Ultrabookra szakosodott SSD-t a Deneva 2 család képében.

A specialitásuk abban rejlik, hogy kifejezetten az Intel Smart Response technológiához készítették őket, melynek lényege, hogy egy kisméretű SSD-t gyorsítótárnak használva egy alapvetően lassú merevlemezes konfigurációt tesz elméletileg gyorsabbá. A két parányi, mSATA csatlakozóval ellátott meghajtó közül az egyik 30 GB (D2CSTEMS1A10-0030) a másik pedig 64 GB (D2CSTEMS1A10-0060) kapacitású. Ez elsőre elég karcsúnak tűnhet, de ehhez a technológiához elegendő.

Az Intel azonban komolyan veszi az Ultrabook hardverek kompatibilitását, ezért az erre pályázó komponenseknek egy saját tesztsorozaton kell bizonyítaniuk teljesítményüket és alkalmasságukat a feladatra, amit az OCZ nagy örömére a Deneva 2 SSD-k gond nélkül megugrottak. A SandForce 2141-es vagy 2181-es kontrollerrel szerelt adattárolók SATA 3 Gbps csatlakozón kapcsolódnak a rendszerhez, maximális olvasási és írási tempójukat pedig 280 és 260 MB/s-ban állapították meg. A hírek szerint a sorozatnak lesz egy 120 GB-os darabja is, mely arra enged következtetni, hogy vállalti, beágyazott környezetbe, esetleg kisebb gépekbe rendszerlemezként is megpróbálják majd értékesíteni a Deneva 2 családot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés