Varázsfülhallgató, amely a külső környezet zajaira pakol különféle effekteket

A CES-en alkalmunk nyílt megtekinteni közelről a Here névre hallgató fura eszközt, amely a fejlesztők állítása szerint egy olyan vezeték nélküli fülhallgató, amely nem előre eltárolt zenei állományok megszólaltatására alkalmas, hanem a külső környezet zajainak, hangjainak manipulálására szolgál.

Here
Here [+]

Magyarul különféle effektekkel bolondítja meg azokat egy mikrofon és egy processzor segítségével, így hozva létre egy eddig ismeretlen, soha nem tapasztalt hangzásélményt. A Doppler Labs által megalkotott aktív fülhallgató a Kickstarteren nagyot kaszált, hiszen körülbelül 635 000 dollárt gyűjtöttek össze rá. Az első példányok leszállítása hamarosan megkezdődik, és a tervek szerint idővel a boltokban is meg lehet majd venni, 300 dolláros áron, ami azért nem kevés pénz. Sikerült kipróbálni működés közben is a Here-t, és ha nem is mondjuk azt jó szívvel, hogy ennyit mindenképp megér, de kifejezetten vicces volt az összhatás.

Here
Here [+]

A mobil app segítségével meg lehet határozni, hogy mennyire torzítsa a magas- és mélyhangokat, emellett rengeteg előre programozott profil közül is lehet választani. A katedrális opcióra rábökve például minden hirtelen iszonyúan visszhangossá vált, pont mintha egy nagy templomban állnánk, és a metróban, illetve a víz alatt megszokott "hangzást" is sikerült egész jól reprodukálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés