Hirdetés

Végre rámozdulhatott az Androidra a Nokia

A Nokia kapcsán sokan már nem gondolnak a szebb napokra, hiszen a vállalat telefongyártó üzletágát felvásárolta a Microsoft. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a finn vállalatból még fennmaradt része ne jelentkezhetne ultramobil eszközökkel, hiszen a márkanévhez még mindig kellemes emlékek fűződnek, aminek érdemes egy esélyt adni.

Mivel a korábbi üzletág már a Microsoft tulajdona, így a Nokia a Foxconn partnere lett, és a Nokia N1 nevű tablet ennek a kooperációnak az eredménye lesz. A 200,7 x 138,6 x 6,9 mm-es kiterjedésű 318 grammos újdonság 7,9 colos 2048x1536 pixeles érintésre érzékeny kijelzőt kap, amely IPS panelre épül. Ezt a Corning Gorilla Glass 3 védi, így strapabíró megoldás lesz.

A Nokia próbált költséghatékony lenni, hiszen egyrészt az N1 tablet egy éles próba, tehát nincs garancia arra, hogy bejön. Ennek értelmében a vállalat az egyik legolcsóbb renszerchipet választotta az Intel Atom Z3580 személyében, ami mellett 2 GB rendszermemória és 32 GB-nyi flash tároló kap helyet. Sajnos utóbbi nem bővíthető, mivel a kártyaolvasónak már nem maradt hely a tableten.

Az N1 tablet esetében a szokásos funkciók sem hiányoznak, így van IEEE 802.11a/b/g/n/ac-s, kétsávos Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s adaptere, valamint hátul egy 8, míg elöl egy 5 megapixeles kamerája. Különösebb extraként említhet a C-típusú micro USB port, ami lényegében az új szabványos aljzatnak tekinthető, illetve az újdonságnak része a GPS modul, a 3,5 mm-es jack kimenet, valamint a sztereó hangrendszer is. A termék 5300 mAh-s akkumulátort kap, de az elérhető üzemidő egyelőre nem nyilvános.

A Nokia N1-en Android 5.0-s operációs rendszer fut, illetve extraként értékelhető a Z Launcher alkalmazásindító is, amely megkönnyíti az alkalmazások keresését. A következő év elején érkező termék első körben Kínában lesz elérhető. Az árazás még nem nyilvános, de nagyjából 249 dollárral lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés