Tagadja a Nintendo, hogy érkezne bármilyen más Switch

A japán vállalat a Bloomberg, előállítási költséget firtató riportját is cáfolja.

Lassan két hete annak, hogy a Nintendo bemutatta az októberben érkező, OLED model nevű Switch variánst, de még mindig azt hiszi több média, hogy érkezik egy erősebb teljesítményű kézikonzol, mivel az új fejlesztés a eredeti rendszerchipet nem cseréli le.

A Nintendo most kénytelen volt közleményben reagálni a pletykákra, és a japán vállalat megerősítette, hogy az OLED model nevű Switch verzión kívül nem jön más termék. Ez nyilván nem zárja ki a későbbi továbbfejlesztés lehetőségét, de úgy néz ki, hogy idén erre semmiképpen nem kerül sor.

A Nintendo számára a problémát az jelenti, hogy a média több hónapig írt az erősebb Switch variánsról, ráadásul olyan gépről, amelynek a 4K sem akadály, és ez önmagában nagyon magasra helyezte a felhasználói elvárásokat, amelyeket az OLED-es fejlesztés nem feltétlenül tudott megugrani. Ráadásul külön kedvezőtlen volt, hogy az egyes újságok próbálták védeni az eredeti riportokat, így továbbra is a levegőben tartották a gyorsabb Switch konzolt. Ezen a ponton már önös érdekek is vezérelhetik a cikkek születését, ugyanis nagy arcvesztés lenne az adott médiának bevallani, hogy hónapokon át rosszul cikkezett a japán konzolgyártó terveiről, így ragaszkodnak a korábban megírt álláspontjukhoz, csak ezzel a nem túl professzionális hozzáállás pont a Nintendónak lesz kellemetlen, emiatt is volt szükség egy hivatalos közlemény kiadására.

A japán cég azt is megjegyezte, hogy a Bloomberg, előállítási költséget firtató riportja helytelen adatokat ad meg. Az említett cikk azt állítja, hogy az OLED model nevű Switch variáns előállítási költsége csak 10 dollárral nő az aktuális rendszerhez viszonyítva, így a Nintendo nagyobb haszonkulccsal dolgozik. A vállalat ugyan nem közölte a pontos adatokat, de a cáfolat egyértelmű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés