Vélemény: nem a 4K-s konzolpletyka a Nintendo baja, hanem az időzítés

Nem érdekelnék a találgatások a japánokat, ha nem venné el a figyelmet az OLED modeltől.

Pár napja írtunk arról, hogy a Nintendo ismét cáfolta a 4K-s konzoljával kapcsolatos pletykákat, ami végeredményben kicsúcsosodott abban, hogy a felhasználók egy része a japán cégnek nem hisz, míg a másik a Bloombergnek.

Természetesen véleménye mindenkinek lehet a helyzetről, hiszen nehéz eldönteni, hogy mi az igazság. Ami viszont feltűnő, hogy a cégek általában a pletykákat nem szokták cáfolni. A Nintendo is nagyon sokszor így áll a helyzethez, hiszen számukra egy híresztelés médiafigyelmet ad, ha pedig nem igaz, akkor mondhatják, hogy egy szóval sem állították azt, amiről az adott pletyka szólt. Végeredményben nem jár rosszul a cég, hiszen bármekkora őrültség az éppen szóba kerülő információ, az beszédtémát szolgáltat, és pusztán emiatt megéri csak úgy hagyni végigfutni a médián.

Az viszont eléggé példátlan, hogy egy konzolgyártó pár hónapon belül kétszer is lelövi lényegében ugyanazt a pletykát. Pedig ha figyelembe vesszük azt, amit a Bloomberg állított, akkor egyáltalán nem negatív a Nintendo számára, simán figyelmen kívül hagyhatnák.

Valószínű, hogy nem magával a híreszteléssel van baja a cégnek, hanem az időzítéssel. Egyszerűen a Nintendo most azt szeretné, hogy minden a hamarosan érkező, OLED modelként jellemzett konzolról szóljon. Ilyen formában rendívül károsnak ítélhetik, hogy beszédtémaként megjelenik egy állítólag készülő 4K-s változat. És mindez teljesen érthető a japán vállalat nézőpontjából, még akkor is, ha egyébként tényleg készülnek egy 4K-s fejlesztéssel. Ahhoz ugyanakkor, hogy a figyelem középpontjában az OLED model maradjon, mindent tagadni kell, akár igaz, akár nem.

A fentiek miatt sajnos nem lehet tudni, hogy a Nintendo azért cáfol-e, mert nem hisznek a 4K-ban, vagy csak az OLED modelnek akarják fenntartani a pillanatot. Amilyen különc cégről van szó, akár az előbbi is elképzelhető, de nagyjából ugyanannyi esélye van az utóbbi opciónak is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés