Netes rádió és zenelejátszó iPod-dokkolóval

A TerraTec immár több éve készít olyan rádiókészülékeket, melyekkel nem csupán FM rádióműsorokat foghat be, hanem internetes állomások ezreiből is válogathat a hallgató. A legújabb ilyen modell a Noxon iRadio for iPod, amelynek nevéből sejthetően extra funkciója, hogy iPod lejátszók dokkolóegységeként is használható.

A divatos, zongoralakk hatású fekete borítást kapott eszköznek van Fast Ethernet csatlakozója, de vezeték nélkül is kommunikálhat 802.11b/g-kompatibilis Wi-Fi interfészének köszönhetően. Az ingyenes internetes rádiókon kívül több fizetős szolgáltatást is igénybe lehet venni; az UPnP-támogatás jóvoltából helyi médiszerveren, PC-n elhelyezett zenék játszhatók le segítségével, továbbá USB portja is van, melyen át pendrive-ok, külső merevlemezek tartalmát lehet megszólaltatni. Az eszköz ismeri az MP3, MMS, WMA (DRM), AAC+ és WAV formátumokat, az M3U és PLS lejátszási listákat. Kezeléséhez a gombokon és a kis kijelzőn kívül távirányító is használható.

Ha a beépített hangszórót kevesli valaki, jack dugóval fejhallgatót vagy aktív hangszórókat, az optikai SPDIF kimeneten keresztül pedig akár komolyabb hangrendszert is csatlakoztathat a Noxonhoz. A firmware nemcsak frissíthető, de a folyamat automatikusan le is bonyolódik. A Noxon iRadio for iPod április végén kerül piacra, ajánlott ára 299 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés