Miért ne lehetne egy külső HDD is divatcikk?

Ahogy a számítástechnikai és a szórakoztatóelektronikai eszközök egyre jobban részévé válnak az életterünknek, úgy mind több felhasználóban merül fel az igény a nem feltétlenül célszerűen, annál inkább különlegesen kialakított berendezések iránt. Manapság mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy a száraz technikai paramétereket másodlagos szempontként kezelve az egyéniségéhez leginkább passzoló noteszgépet, TFT-t vagy éppen nyomtatót vásároljon, sőt, újabban az olyan termékek körében is feltűnnek a dizájnos darabok, mint a külső merevlemezek.

Az amerikai illetőségű LaCie szeptemberben már megörvendeztette a nagyérdeműt egy aranyszínű, különleges formatervezésű külső merevlemezzel, melyet a világhírű Ora-Ïto stúdió tervezett a cégnek. A tárolóegységekben utazó cég most egy újabb dizájnos külső HDD-vel rukkolt elő, melyet ezúttal a nem kevésbé híres, skót származású, franciaországban élő dizájner, Neil Poulton tervezett.

Az új külső merevlemez a tervező stílusának megfelelően végtelenül egyszerű és letisztult; lényegében egy feketére festett, teljesen sima téglatest, melyet csak a hátoldalán tarkítanak a szükséges csatlakozók, a bekapcsológomb és a szellőzőnyílás. A készülék alján bekapcsolt állapotban egy kék színben ragyogó, széles LED világít, de az sem töri meg az összképet, hiszen a fénye az asztallapról verődik vissza.

A LaCie és Neil Poulton koprodukciójában készült külső HDD 320, 500, 750 gigabájtos és 1 terabájtos kapacitással érhető el. Az adattárolók ára ettől függően rendre 119, 149, 249 és 399 dollár. A gyártó a saját fejlesztésű 1-Click és SilverKeeper backup-alkalmazásokat csomagolja a külső HDD-k mellé, melyekre alapesetben két év jótállást vállal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés