Tetemes előnyt szedett össze a kasszáknál a PlayStation 4

A másfél éve megjelent Sony PlayStation 4 és Microsoft Xbox One máig nagyon erősen teljesít a kasszáknál, de a PlayStation 4 előnye megkérdőjelezhetetlen.

Hirdetés

Az aktuálisan közölt számok alapján a PlayStation 4 vezet 25,3 millió eladással, míg az Xbox One 11,3 milliós eredményt ért el. A korábbi eredményekhez képest az látszik, hogy az olló a két gépezet között inkább kinyílik, amit a Sony leginkább az Európában és Japánban mutatott rendkívül erős teljesítményének köszönhet.

A Microsoft sem lehet azonban elégedetlen az eredményeivel, ugyanis az Xbox 360-hoz képest az Xbox One lényegesen jobban teljesít a starttól számított másfél éves ciklus tekintetében. Ez az összehasonlítás jól jelzi, hogy a mennyire jól sikerült az új generáció mindkét cég számára.

A két gigász harca mellett a harmadik szereplőnek számító Wii U végre átlépte a 10 milliós eladást, amihez sajnos a Nintendónak két és fél év kellett, így ez nem számít túl jó eredménynek, de a japán cég számára ez is egy fontos lépcsőfok.

A harc az ünnepi szezon során felélénkül, így a Microsoft jó eséllyel pályázik arra, hogy ledolgozzon valamennyit a hátrányából, míg a Nintendo valószínűleg fél szemmel már az érkező, új generációs konzolra figyel, mintsem a Wii U-ra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés