A Microsoft még idén lekapcsolja a Surface 3 gyártósorát

A Surface Pro 4 elődje, a Surface Pro 3 még mindig piacon van, akárcsak a kistestvéreként emlegetett Surface 3, mely utóbbinak mind a mai napig nincs közvetlen utódja – hiszen csak a Proból érkezett negyedik generáció. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Microsoft dolgozna az eredetileg 2015 tavaszától megvásárolható windowsos masina helyettesítésén, ami az 500 dollár alatti árkategóriában eléggé közkedvelt lett.


[+]

Az viszont tény, hogy a Microsoft elkezdte a Surface 3-at kifuttatni, melynek első lépéseként az árat 100 dollárral csökkentette, így a legolcsóbb kiszerelés (2 GB RAM, 64 GB tárhely, Wi-Fi) 399 dollárba kerül a korábbi 499 dollár helyett. Ami viszont az elérhetőségét illeti, az már most is limitált: jelenleg a Microsoft Store-ban csak a Wi-Fi + LTE modell van raktáron 2 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel 499 dollárért. Sajnos a helyzet előreláthatólag nem lesz sokkal jobb a későbbiekben, mivel a cég az AnandTech számára megerősítette, hogy az év végén felhagy a Surface 3 gyártásával (ez a Surface Pro 3-at nem érinti), így aki még akar vásárolni a meglévő vagy addig elkészülő készletből, annak résen kell lennie.

Nem kizárt, hogy a vállalat addig még előrukkol valamivel, és tulajdonképpen lenne is mivel, hiszen a Surface 3 bejelentése óta megjelent az USB Type-C csatlakozó, illetve a teljesítményen is lenne mit javítani, főleg ami az adattárolót illeti. Ugyanakkor a cég keze meg van kötve, hiszen az Intel dobta az Atom platformot, melyre a Surface 3 is épített, és bár az Apollo Lake elkészül, a processzorgyártó nem egészen a Microsoft által megcélzott a szegmensbe szánja majd ezt a fejlesztést, míg a Core m beépítése túlságosan megdobná a költségeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés