Sűrűsödnek a Surface Pro 3-at érintő akkuproblémák

A Microsoft keresi a szerény üzemidő okait, ami vélhetően csak az egyik akkumulátor típussal szerelt gépekhez köthető.

A Microsoft vizsgálja azoknak a bejelentéseknek az okát, miszerint egyes Surface Pro 3 masinák túl gyorsan merülnek, és messze nem képesek a néveleges kapacitásuktól elvárható üzemidőt teljesíteni – lényegében egy teljes töltéssel mindössze egy órán át képesek ellátni energiával a tabletet. A probléma eredetileg májusban ütötte fel a fejét, de a Microsoft támogatási részlege felé azóta egyre többen jelezték, hogy hasonló jelenséget tapasztaltak.

Hirdetés

A Surface Pro 3-at eredetileg kétféle akkuval dobta piacra a Microsoft, az egyiket az LG, a másikat a Simplo gyártotta. Úgy tűnik, hogy a bejelentők többségének az utóbbival van gondja. Gyanúra ad okot, hogy az alacsony üzemidővel kapcsolatos bejelentések májusban kezdtek el záporozni, így nem kizárt, hogy a hiba összefüggésbe hozható egy firmware-frissítéssel, de az sem lehetetlen, hogy egy hibás akkuszéria okozza a bajokat, amelyek akkor kezdték el tömegesen felmondani a szolgálatot.


[+]

Mindenesetre a Microsoft szóvivője nyilatkozott a The Verge-nek, és megerősítették, hogy a hiba okának kivizsgálása a legfőbb prioritást élvezi, és arra kérik a felhasználókat, hogy amennyiben hasonló jelenséget észlelnek, azt feltétlenül jelentsék a technikai támogatási részleg felé. Arról egyelőre korai beszélni, hogy egy hibás akkusorozat esetén mit lépne a vállalat, de mégis érdemes eljátszani a gondolattal annak tudatában, hogy a táblagép 2014-ben jelent meg, így a legtöbb eladott gép már túl van a garanciális időszakon. Egy fizetős akkucsere nyilvánvalóan nagy érvágás, és nem lenne feltétlenül rentábilis kiadás a felhasználóknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés