A Medion is Ionra alapozza nettopját

Az NVIDIA Ion platformjának széleskörű alkalmazását a nagy gyártók sajnos kerülik, ám a kevésbé ismert vállalatok kiugrási lehetőséget látnak a fejlesztésben. A Medion az utóbbi rétegbe tartozik, így elkészítette saját, Ion alapokon nyugvó nettopját, mely Akoya Mini E2076 D néven kerül az üzletekbe. A 15 x 17 x 2 cm méretű készülék rendkívül elegáns külsőt kapott, mely fekete színben pompázik.

A termék belsejébe az Intel Atom 230 vagy 330 jelölésű központi egysége kerülhet. Előbbi egy, míg az utóbbi két processzormagot használ, ám az órajelük egyaránt 1,6 GHz. Az Ion platformhoz híven a vezérlőhíd szerepét az NVIDIA MCP7A névre keresztelt lapka tölti be. A DDR2 szabványú rendszermemória maximális kapacitása 2 GB lehet, az adatok tárolására pedig egy 320 GB-os merevlemez használható. A csatlakoztatott kijelző meghajtásáról a GeForce 9400-as integrált grafikus processzor gondoskodik, mely támogatja az CUDA platformot és a DirectX 10 API-t, valamint képes a HD videók lejátszására.

A rendszer kommunikációs lehetőségeiért a 802.11b/g/n szabvánnyal is kompatibilis Wi-Fi és a Gigabit Ethernet vezérlő felel, a kimeneti interfészek szerepét pedig hat USB port és egy DVI csatlakozó tölti be. A Medion Akoya Mini E2076 D előtelepített Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel érkezik valamikor szeptemberben. A termék fogyasztói ára várhatóan 330 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés