Közös chipbe integrált IEEE 802.11ac és Bluetooth 4.0 vezérlőt készít a MediaTek

A tajvani chipgyártó, a MediaTek számos termékkel foglalkozik, például belépő szintű okostelefonok processzoraival, DVD-lejátszókba és Blu-ray meghajtókba szánt SoC-okkal, ugyanakkor a hálózattal kapcsolatos komponensek sem állnak tőlük távol, mióta megszerezték a Ralinket.

A házasság legújabb gyümölcseként született az MT7650 jelzéssel ellátott chip, mely egy olyan kombinált megoldást, ami magában foglalja a IEEE 802.11ac Wi-Fi és a Bluetooth 4.0 képességeit, tehát két chip tudását integrálták egyetlen lapkába. A gyártó állítása szerint ez az első megoldás a piacon, mely a kétsávos (2,4 és 5 GHz) és 433 Mbps átviteli teljesítményre képes Wi-Fi-t, valamint az alacsony fogyasztású Bluetooth LE (Low Energy) egyesíti, ráadásul mindezt egyetlen antennával oldották meg.

Ezen felül a chip támogatja a Wi-Fi Direct, a Wi-Fi Display és TDLS (Tunneled Direct Link Setup) szolgáltatásokat is, melyek rohamos elterjedése várható az elkövetkezendő időszakban. Az MT7650 biztosítja a visszafelé kompatibilitást is az IEEE 802.11n Wi-Fi, valamint Bluetooth 3.0 + HS és 2.1 + EDR szabványokkal. A gyártó elsősorban okostelefonokhoz és tabletekhez kínálja megoldását, de Windows 7, Windows 8 és Linux operációs rendszerekkel is biztosított a teljes értékű kompatibilitás, így jellemzően alacsony fogyasztást előtérbe helyező notebookokban és akár beágyazott rendszerekben, vagy célhardverek mellé integrálva is használható.

A pontos megjelenésről egyelőre nincs információ, illetve az árról sem esett szó, hiszen az MT7650 az ODM-ek és OEM-ek számára készül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés