Logitech ConferenceCam – minőségi webkamera és kihangosító egyben

A távoli kapcsolattartás egyre elterjedtebb formája a videohívás, amely nem csak ismerősök és távoli rokonok esetében, de az üzleti életben is egyre fontosabb szerepet tölt be. A legtöbb esetben egy laptopba vagy okostelefonba/tabletbe integrált előlapi kamerával megteremthető a kapcsolat, de ha igazán profi eredményt akarunk elérni, akkor nem árt dedikált hardverek után nézni.


[+]

A piacon rengeteg webkamera található, azonban a Logitech legújabb termékét, a ConferenceCam-ot úgy harangozta be, mint egyedülálló készüléket. Kijelentésüket arra alapozzák, hogy a ConferenceCam nem csupán egy kamera, hanem beépített térmikrofonjával és hangszórójával egy komplett konferencia berendezés, mely üzemeltetéséhez csak egyetlen szabad USB porttal rendelkező számítógépre van szükség. A Logitech kínálatában már korábban is szerepelt egy hasonló felépítésű, „nyeles” kamera, ahhoz hasonlóan jelen esetben is motorikusan forgatható, dönthető és zoomolható az optika, azonban itt már egy távirányítót is mellékelnek az eszközhöz, amivel mindig az adott szituációhoz igazodva a megfelelő területekre fókuszálhatunk.

A talapzatba épített mikrofon 2,5 méteres távolságból, bármelyik oldalról jól érthetően rögzíti az eseményeket, így egy asztalt kényelmesen körbeülve is kivitelezhető a videokonferencia, nem kell szorosan egymás mellett tobzódni és a laptopra hasalva beszélni. Ez utóbbit természetesen nem csak a mikrofon, de a kamera 78 fokos látószöge is elősegíti. A fejlett szenzor a Logitech RightLight 2 technológiának köszönhetően elméletileg gyengébb fényviszonyok között is értékelhető képet produkál, teszi mindezt maximum Full HD felbontásban, másodpercenként 30 képkocka rögzítése mellett. Az érzékelő előtt egy Carl Zeiss optika figyel, amely autófókusz képességének hála például ábrákról, dokumentumokról és egyéb bemutatott közeli tárgyakról is éles képet mutat.

A Logitech ConferenceCam audiovizuális konferenciamindenese világszerte májusban válik elérhetővé 249,99 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés