Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ androidos tablet: ütősebb SoC, jobb kijelző

A tavalyi év vége felé közeledve mutatta be a Lenovo - Ashton Kutcherrel erősítve a kampányt - a Yoga Tablet termékkategóriát, mely akkor első körben egy 8 és egy 10 colos masinát jelentett, melyeknél a Yoga notebookokhoz (vagyis átalakítható hibridekhez) hasonlóan lehetővé tették a hajjtogatást és bevezették az úgynevezett kézi, döntött és állvány üzemmódokat. Mindezt egy kihajtogatható fogantyú segítségével oldották meg, ami miatt a dizájn is jelentősen különbözött a megszokott táblagépekétől, hiszen a zsanért abba a hengeres részbe rejtették, ahová az akkut is, így nem a megszokott lapos kialakítást kapták a vásárlók.


[+]

A barcelonai Mobile World Congress keretén belül a vállalat ma bejelentette a sorozat kibővítését egy harmadik modellel, mely a Yoga Tablet 10 HD+ nevet viseli. Bár ránézésre az eszköz nem sokat változott a korábban bejelentett modellekhez képest, de ez nem gond, a lényegi újítást belül végezték el a mérnökök. Az első generációs modellek MediaTek SoC-jával szemben az újdonság a középkategóriában igen ütős Qualcomm Snapdragon 400-at kapta meg, a 10,1 colos érintőkijelzőt pedig környezeti fényérzékelővel kiegészített 1920x1200 képpontos darabra cserélték, mely állítólag nem csak felbontásban, de képminőségben is klasszisokkal jobb elődjénél. Nem csak ez, de a hátlapi kamera is jobb képet készít, immáron 5 helyett 8 megapixeles felbontásban.


[+]

A gyártó szerint a felsorolt változtatások nincsenek kihatással az akkumulátoros üzemidőre, amire így továbbra is 18 órát írnak. Az új hardver az Android 4.3-as operációs rendszert futtatja, amit a gyártó számos DOit alkalmazással látott el: az adatok egyszerű megosztásra és szinkronizálásra használható SHAREit és SYNCit, a biztonságért felelős SECUREit, valamint a kamera speciális üzemmódjainak kihasználására használható SNAPit. Ez utóbbit használva készíthetünk panoráma- és sorozatfelvételeket, lehetőség nyílik többek között nagylátószögű képek készítésére és a gyenge fényviszonyok közötti fotózásra, továbbá rendelkezésre állnak speciális szűrők és hatások is. A felhasználók az appon belül szerkeszthetik a fotókat: eltávolíthatják a nem kívánt objektumokat, sőt még animált GIF fájlokat is készíthetnek.

A Yoga Tablet 10 HD+ ráprilistól lesz megvásárolható 349 dolláros kezdőáron. Hazai ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés