Lenovo ThinkPad blog: a ThinkPad X260 és T460

Bemutatjuk a Lenovo legnépszerűbb vállalati notebookjainak aktuális generációját.

Nem csak a Lenovo berkeiben, de talán a teljes vállalati notebookszférában a ThinkPad X és ThinkPad T laptopok a legkeresettebbek. Az X már az IBM-érában is a kisebb, mobilabb modellek jelölése volt, ma egyedüliként az X260 tartozik ide. Számozásában a 2-es a 12,5 hüvelykes kijelzőre, a 6-os pedig a hatodik generációs Intel Core i processzorokra utal. A 1,3 kilogrammról indító, mindössze 20 mm vastag laptop ideális útitárs lehet, szénszálas burkolata jól bírja a hosszú utazások viszontagságait. Tavasszal mi is teszteltük, és nagyon elégedettek voltunk vele.


Lenovo ThinkPad X260 [+]

A Skylake-alapú, kétmagos, négyszálas Intel processzorok széles skálájával választható a szerényebb teljesítményű, de olcsóbb Intel Core i3-6100U-tól egészen a vPro vállalati technológiát támogató, bőven 3 GHz fölött pörgő Core i7-6600U-ig. Legfeljebb 16 GB DDR4 memória telepíthető bele, adattárnak HDD-t, SSD-vel gyorsított HDD-t vagy SSD-t választhatunk, akár OPAL titkosítással és PCI Express csatolóval.


Lenovo ThinkPad X260

A 12,5 hüvelykes kijelző 1366x768 pixeles felbontással is lehet IPS paneles, illetve kérhetünk Full HD-s változatot. Természetesen nem hiányoznak olyan vállalati extrák, mint a dokkolócsatlakozó, az ujjlenyomat- és SmartCard-olvasó, a mobilinternet modem vagy a Trackpoint pöcökegér. Ki kell még emelni az X260 dupla akkumulátoros kialakítását: belsejében 23 wattórás egység rejtőzik, kívülre viszont még egy 23, 48 vagy akár 72 wattórás akku is felcsatlakoztatható.


Lenovo ThinkPad T460 [+]

Annak idején a T sorozatos, 14,1 hüvelykes ThinkPadek voltak a nagybetűs vállalati notebookok, nem is csoda, hogy mára ez a termékvonal alaposan kibővült. A klasszikus T460 jelenti az arany középutat, de van mellette vaskosabb, izmosabb T460p, és karcsúbb T460s is. Nem mintha a sima T460 olyan bumfordi lenne, hiszen súlya 1,17 kilogrammról indul, vastagsága mindössze 22,45 mm, a Lenovo pedig Ultrabookként hivatkozik rá.


Lenovo ThinkPad T460

Alapvető hardvertulajdonságaiban és kiegészítőiben a ThinkPad T460 lényegében azonos az X260-nal, billentyűzete viszont valamivel tágasabb, értelemszerűen kijelzője is nagyobb. Itt már két memóriamodult lehet beépíteni, a RAM maximuma így 32 GB, a Full HD-s IPS paneles kijelző pedig akár érintésérzékeny is lehet. Itt is dupla akkumulátort kapunk, és az X260-hoz hasonlóan elérhető hozzá az Intel Wireless Docking, ami 60 GHz-es frekvencián vezeték nélkül ígér 7 Gbps-os átviteli sebességet, ezzel lényegében fölöslegessé téve a dokkolócsatlakozót.

Azóta történt

Előzmények