Leleplezte beágyazott rendszerekhez szánt E6760 GPU-ját az AMD

Bemutatkozott az AMD következő generációs beágyazott rendszerekhez fejlesztett grafikus processzora, a Radeon E6760, mely a Turks GPU-ra épül. Ugyan ez a videokártya elsősorban nem a hétköznapi felhasználók számára lett kialakítva, legalábbis nem ők a célközönség, de ennek ellenére, ha befut, sok helyen találkozhatunk majd vele, legyen az nyilvános terminál, játékgép, a kórházakban található ultrahang vagy hasonló beépített rendszert alkalmazó gép.

Az E6760
Az E6760 [+]

Ahogy tehát az eddigi hasonló GPU-k, az E6760 is az AMD hordozható számítógépekbe szánt egységeire épül. Az új GPU az elődöt, vagyis az RV730-on alapuló E4690-et váltja a termékvonalon, amihez képest jelentősen megerősödött. A tervezők a shader processzorainak számát másfélszeresre emelték, egészen pontosan 480 feldolgozó található benne, míg a textúrázó csatornák száma 24-re nőtt. A központi mag mellé, a lapkára került memória immár 1 GB kapacitású, ráadásul GDDR3 helyett GDDR5 szabványú, az effektív memória-órajelet pedig 3,2 GHz-re sikerült fixálni. Ugyan csökkent a csíkszélesség 55-ről 40 nm-re, a fogyasztás a nagyobb teljesítmény, és a majd másfélszer több tranzisztor miatt nőtt, 25-ről 35 wattra – bár ez még mindig kicsinek számít az desktop-vonalas kártyákhoz képest.

Összehasonlítás az előddel
Összehasonlítás az előddel [+]

Az E6760 támogatja a DirectX 11 API-t, valamint az Eyefinity és a HD3D technológiát. Előbbivel egyszerre hat darab megjelenítőt lehet meghajtani, míg az utóbbi a sztereó 3D-s megjelenítésért felel. A vállalat a mintákat már szállítja partnereknek, így a tényleges termékek hamarosan megérkeznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés