Leleplezte ionos netbookját az ASRock

Az ASRock kihasználja az NVIDIA Ion lehetőségeit, és bejelentette legújabb netbookját Multibook G22 néven. Az Asus leányvállalata nagyon épít a zöldek platformjára, ami nem csoda, hiszen a rendszer visszafogott fogyasztásához mérten igazán impozáns képességekkel rendelkezik. Az egyedi alaplapjairól ismert vállalat mobil gépezete 12,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, a 4400 mAh kapacitású akkumulátor nélkül pedig 1,5 kg-ot nyom.

Az új netbook az 1,6 GHz-es órajelen üzemelő kétmagos Intel Atom 330 elnevezésű processzort használja az NVIDIA MCP79 vezérlőhíd társaságában. A rendszermemória szerepét 2 GB-os DDR2 memória tölti be, ami mellé még egy 2 GB-os, SO-DIMM foglalatba illeszthető modul helyezhető. Az 1366x768 pixeles natív felbontású kijelző meghajtásáról a GeForce 9400-as integrált grafikus processzor gondoskodik, mely támogatja az CUDA és a DirectX 10 API-t, valamint képes a HD videók lejátszására. Az adatokat egy 320 GB-os SATA merevlemez hordozhatja, ám igény esetén lehetőség van 500 GB-os meghajtóval rendelni a gépet, a fájlok archiválására pedig a beépített DVD-író használható.


[+]

A világos színben pompázó termék kommunikációs lehetőségeiért a 802.11b/g/n szabvánnyal is kompatibilis Wi-Fi vezérlő és a Bluetooth adapter felel, emellett a gépezet oldalán helyet kap egy Gigabit Ethernet aljzat is a vezetékes hálózati kapcsolat biztosításáért. A kimeneti interfészeket a három USB port, egy HDMI és egy D-Sub csatlakozó teszi teljessé, továbbá a netbook rendelkezik még beépített kártyaolvasóval, 1,3 Mpixeles webkamerával, hangszóróval és mikrofonnal is.

Az ASRock Multibook G22 pontos megjelenési idejéről nincs információ, de várhatóan nyáron fog forgalomba kerülni, az ajánlott fogyasztói árról még nem döntött a gyártó.

Kiegészítés: A hír megjelenését követően számos új információ látott napvilágot, melyek cáfolják az előzetesekben található kétmagos Atom 330-as processzort. Az ügy kapcsán felkerestük az ASRock szóvivőjét, aki elmondta, hogy az eredeti tervekhez képest valóban változott a helyzet. A Multibook G22 Intel CULV szériás processzort fog használni, ám a chipset kérdéséről még nem döntöttek, mivel az NVIDIA MCP79 is támogatja az előbb említett központi egységeket. A hirtelen módosítás okait nem sikerült kideríteni, de nem elképzelhetetlen, hogy az Intel torpedózta meg a terméket. A Santa-Clara-i óriásnak az Atom 330 az NVIDIA Ionnal párosítva hatalmas károkat okozhat a mobil gépek piacán, így a lépés érthető lenne, de jogilag kifogásolható. Kérdés természetesen, hogy a kétmagos Atom processzort milyen feltételekkel lehet rendelni. Arról sajnos nincs hír, hogy a korábban bemutatott DosPara netbook felépítése változik-e, de nem lepődnénk meg ha bejelentenék a módosításokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés