Lecsap a Phantom!

Az Infinium Labs 2003 elején jelentette be, hogy még az idén piacra dob egy konzolt, amely jobb lesz mind az Xbox-nál, mind a GameCube-nál. Akkoriban azonban további részleteket nem közöltek a termékről. Teltek-múltak a hónapok, és az eszköz szépen, lassan majdhogynem a feledés homályába merült.

Pár napja azonban újabb és újabb hírek keringenek a világhálón a Phantomról. Az új információk szerint a konzol egy Windows XP-n alapuló operációs rendszert fog futtatni. A processzor legalább 3 GHz-es lesz és 256 MB DDR-RAM-mal rendelkezik majd. A grafikus chipet az nVidia szállítja; az integrált 7.1-csatornás audiochip támogani fogja a Dolby Digital Surround Sound hangzást. A merevlemezen maximum 100 GB adatot tárolhatunk majd. A Phantomnak lesz két USB portja, egy integrált LAN-csatlakozója, egy vezeték nélküli billentyűzete és egere.

Az Infinium Labs a konzolt számos előretelepített játékkal fogja szállítani, s minden eddiginél több játék lesz majd megrendelhető a termékhez. Ugyanakkor furcsa, hogy az Infinium honlapján egyetlen egy játékcím sem található. Az eszközt 2003 októberében dobják piacra.


Forrás: PC Welt

A PC Welt német internetes oldal információi szerint a Phantom ára 400 dollár lesz, ami eleve csorbíthatja a termék sikerét. Legalábbis az oldalnak nyilatkozó Shelley Olhava, az IDC elemzőnője szerint. Ő ugyanis úgy véli, hogy bár hardverileg megfelelő, sőt csúcstermék lehetne a Phantom, ám az ára miatt nem lehet majd versenyképes. Mind az Xbox, mind a PlayStation 2 180 dollárba kerül jelenleg, miáltal komoly alternatívát kínálnak. Kérdéses tehát, hogy a felhasználók ki fognak-e adni egy konzolért 400 dollárt. A PC Welt tudni véli, hogy 2003 októberében csak a bétateszt kezdődik el, így az első konzolok csupán 2004 első negyedévében lesznek elérhetők.

A ComputerBase további részleteket is közöl, miszerint lesznek opcionális kiegészítők is, mint például TFT kijelző, hangszórók, memóriabővítés, WiFi-kártya, DSL- és kábelmodem, illetve az nVidia videokártyája által kínált S-Video- és RCA-kimenetek. A készülék "lelkének" számító alaplapról csak annyit lehet tudni, hogy az Intel terméke lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés