Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) csudri

csudri
(őstag)

Off:

Ez a hír kb. két hetes! A következő mi lesz? Megjelent a Riva TNT2, ami valószínűleg a 3dfx halálát jelenti? :C

Vortex World Domination

(#2) csudri

csudri
(őstag)

ON:

''Főleg a Microsoft korábbi hasonló elutasítása után...''

Tudtommal az nV mondta a ''picipuhának'', hogy ha ennyire nem kapnak lét, akkor inkább hello.

Vortex World Domination

(#3) marcee válasza csudri (#1) üzenetére

marcee
(PH! addikt)

A 3dfx...? halálát...? Hol élsz te? Megingathatatlan piac vezetők, nevetségas a gondolat, hogy valaha ne ők uralják a piacot! :D

Én azt hittem, hogy az a két hetes ''hír'' amiknek ez a cáfolata.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#4) arn

arn
(őstag)

en furcsallottam is volna... akkor mi lenne a legendakban szereplo csodachip feladata a ps3ban? amirol mar regota regelnek.

http://project-brian.blogspot.com/

(#5) marso

marso
(fanatikus tag)

ember a holdon??? hogy mik vannak... ;]

(#6) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Nem csodálom, hogy a SONY maga fejleszti a chipet.

Egyszerűen nem akar mással is közösködni a bevételen.

(#7) engusz válasza twollah (#6) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Igen. Külső partnerre legyártatni a cumót, az nem olcsó. Bár kérdés, hogy a fejlesztéseket ki végezte volna... :F

A Microsoft és az nVidia kapcsolatairól csak annyit, hogy köztudottam az M$-sel nem szabad üzletelgetni, mert úgy is csak a saját maga dolgai érdeklik. Talán valahol itt a fórumban röppent fel.

A PS3-ba pedig jól meg kell csinálniuk azt a továbbfejlesztett grafikus chippet, mert az XBOX így is odaken a PS2-nek. Kérdés, hogy amikor jön a PS3 akkor már kint lesz-e az XBOX2. Bár biztos, hogy nem egyszerre fognak kijönni. A megjelenési versenyben a 2. helyezett biztos, hogy azért fogja később kiadni, mert megláttán a vetéjtárs dobozát, jobbat akar a vevők elé tenni.

(#8) Keitaro válasza engusz (#7) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Hát akkor először neked, mert te voltál az uccsó. Nézz utána kérlek mikor jelent meg a PS2 és mikor az X-BOX. Azért nem mindegy nemdebár. Mondjuk így is PS2re szavaznék :DDD

Egyébként amikor anno jöttek ilyen híresztelések szerintem is nevetségesek voltak ;]

''There is no such thing as eternity if you end it''

(#9) Keitaro válasza arn (#4) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Szerintem a csodachip amire gondolsz a CELL. De az a procija lesz nem a grafikus chipje.

(#10) engusz válasza Keitaro (#8) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Miért szavaznál a PS2-re? :F

(#11) twollah válasza engusz (#7) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Engem hidegen hagy, hogy melyik jelenik meg előbb.
Alig van időm arra, hogy leüljek valamilyen konzol elé, és játszak vele.

(#12) engusz válasza twollah (#11) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nekem szerencsére lenne időm, de nincs konzolom. :)

(#13) hobizoli válasza engusz (#12) üzenetére

hobizoli
(PH! kedvence)

Hat akkor menni kell, azt' venni kell...hogy melyiket? Hat mindet...:DD:C

hobizoli

powered by MegaSquirt2 v3.0 standalone EFI system, www.diyautotune.com

(#14) engusz válasza hobizoli (#13) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

És akkor már mindegyikhez vegyek valami 42''-os plazma TV-t is, nem? :DDD

(#15) Keitaro válasza engusz (#10) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Morális, lelki, szóval szimpátián alapuló okok miatt és mert PS2-re vannak azok a játékok, amik inkább kedvesebbek a szívemnek :)
Pl Final Fantasy ^__^

(#16) eper-fa válasza Keitaro (#9) üzenetére

eper-fa
(fanatikus tag)

Azt mondjátok el nekem kérlek, h minek egy olyan überfazsa proci? tán olyan jó lesz a fizika/AI? mert ha a graf. számolásokat is ez vlégezné akkor érthető, de így...?

''A puszta ötlet még el sem kezdett gondolkodni azon, hogy adjon-e esélyt önmagának arra, hogy felbukkanjon a fejemben.'' (from Galaxis útikalauz...)

(#17) Goose-T

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha pedig olyan überfasza proci lesz benne, akkor minek külön grafikai proci? Vetít a Sony, kegyetlenül.

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#18) twollah válasza Goose-T (#17) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Ha van a PCben überfasza proci akkor miért kell mellé még überfasza GPU?

(#19) Keitaro válasza twollah (#18) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Köszönöm :)

(#20) Goose-T válasza twollah (#18) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A PC-s überfasza proci nem bírja el azokat a számításokat. Viszont állítólag a Sony CPU-ja egymagában szuperszámítógép teljesítményü lesz. E mellé mi a jó istennek még GPU?

Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

(#21) twollah válasza Goose-T (#20) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Azért, hogy a CPU csak azokkal a dolgokkal foglalkozzon amivel foglalkoznia kell a többit a másik cél chipek végzik el helyette.

(#22) twollah válasza Keitaro (#19) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Ne köszönd ösztönös volt.

(#23) Goose-T válasza twollah (#21) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt olvasd:
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=3928[/L]
Gondolkozz már! Egy ilyen CPU mellé semmi nem kell, mindent kiszámol! Ha igaz!

(#24) twollah válasza Goose-T (#23) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Én továbbra is kötöm az ebet a karóhoz, hogy egy brutális számolási sebességű CPU még nem váltja meg a világot.
Kellenek azok a segédprocik hidd el nekem.

(#25) eper-fa válasza twollah (#18) üzenetére

eper-fa
(fanatikus tag)

kedves twollah, remélem érzed, h kevés jobb példát találhattál volna...
felépítésben/teljesítményben/... annyi köze van a (mai) pcknek a ps3hoz, hogy még...

''A puszta ötlet még el sem kezdett gondolkodni azon, hogy adjon-e esélyt önmagának arra, hogy felbukkanjon a fejemben.'' (from Galaxis útikalauz...)

(#26) Keitaro válasza eper-fa (#25) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

A példája viszont nem sántít ott, hogy a CPU általános chip még a GPU-k egy kifejezett célra vannak!
Azért nagyon nem mindegy.

(#27) eper-fa válasza Keitaro (#26) üzenetére

eper-fa
(fanatikus tag)

igen. de ez esetben kérlek válaszolj az előző kérdésemre. mi fogja lekötni a szuperszámítógép-teljesítményű cput? a mai viszonylag rövid fejlesztési időkkel lesz olyan jó fizika/ai ami ezt kihasználná?

(#28) Keitaro válasza eper-fa (#27) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Hát először is a CELL nem csak a PS3ban fog szerepet kapni ha figyelmesen nézed a híreket.
Másodszor a fizika és AI tényleg nagyon fontos, de ettől a CPU még csinálhat mást is. Csakhogy el tudj képzelni egy példát, épp nyomhatja a zenét a háttérben. Mert mi van ha xy fejlesztő mp3-at pakolt oda, de PS3 hangvezérlője ezt nem nyomja hardverből? A CELL elintézi. Sok pici egyéb feladat van ami elsőre az embernek az eszébe sem jutna, plussz a 3D-s megjelenítés elején, még mindig szóhoz jut a proci. Gondolj bele egy benchmarkban amikor pl nincsenek botok, így nem kell AIt számolni, hogy lehetne manapság CPU limitált valami, ha nem így lenne? :)

(#29) sirály12 válasza csudri (#1) üzenetére

sirály12
(őstag)

Hát nincs is jobb egy jó TNT2-esnél. :DDD

Én? Én szárnyalnék, de nem hagyják. Opel Calibra forever!

(#30) Keitaro válasza sirály12 (#29) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Részemről abból a korszakból V3 párti vagyok :DDD
Egyébként ennyire nem kellett volna leszapulni a hírt, mert igaz, hogy nem mai, de azért nem két hetes szerintem... Linkelje be nekem valaki ha nincs igazam. Mutassatok egy helyet ahol má két hete fent volt

(#31) eper-fa válasza Keitaro (#28) üzenetére

eper-fa
(fanatikus tag)

tudom h nem csak a ps3ba lesz, de most a ps3 a fő téma, nem a cell egyéb felhasználásai.
tudom h az mp3 lejátszás csak egy kiragdott példa volt, de rossz :))

(#32) Keitaro válasza eper-fa (#31) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Szerinted a GPU honnan kapja, hogy mi hol van? Javítson ki valaki ha tévednék de az alapprogramot a CPU futattja, és a DirectXet is ő fordítgatja a kártyának, és a 3D-s világ felépítésének legalapabb dolgait is ő végzi.

(#33) PeliScan

PeliScan
(PH! addikt)

Nem látjátok ti itt a lényeget... A Sony vezérigazgatója a jövőből jött, egy TX. És azért kell a CELL, h a világ összes online PS3ját megfertőzve a SkyNettel, ki tudja számolni annak a sokszáz rakétának a röppályáját. :DDD

MINDMEGHALUNKMINDMEGHALUNK!!

Last minute színházjegyek, féláron! -- www.maesteszinhaz.hu

(#34) Goose-T válasza PeliScan (#33) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Halálos végzet!!!!
Tegnap láttam a cégnél egy kocsit, és SkyNet volt az oldalára írva!!!!!
Ez halálosan komoly!!!! Nem viccelek!!!
Minden klappol!
Most már biztos, hogy végünk!
Ez nem lehet véletlen!!!!

(#35) bdav válasza PeliScan (#33) üzenetére

bdav
(őstag)

vagy lehet hogy az iraki atom- és vegyirakéták vezérlésére akarják használni :)

10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''

(#36) Keitaro válasza Goose-T (#34) üzenetére

Keitaro
(PH! kedvence)

Jesszus!!
Akkor már nem is fektetek be új vasba. A PS3ban ott szunnyad a Skynet ébredésre várva! O.O
Akkor itt az ideje, hogy jól érezzem magam a maradék időben, nemde? :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.